Home > Zaterdag Ethias Cross Bredene: Eli Iserbyt: “Als de overwinning maar binnen de ploeg blijft …”

Zaterdag Ethias Cross Bredene: Eli Iserbyt: “Als de overwinning maar binnen de ploeg blijft …”

Geschreven op 23 september 2021 om 16:55 door Mario De Wilde

Zaterdag aanstaande zijn we aan de derde Ethias Cross van het seizoen toe. De veldrit van Bredene verhuisde vanuit de kerstperiode naar september. Bij de mannen kan Eli Iserbyt een verlengstuk breien aan zijn uitstekend seizoensbegin en drie op drie scoren. Bij de vrouwen maken Ceylin del Carmen Alvarado en Annemarie Worst maken voor het eerst dit seizoen hun opwachting.

Opvallend, voor Europees kampioen Iserbyt wordt het zijn eerste optreden in Bredene. Omdat die wedstrijd traditioneel in de drukke kerstperiode viel, moest er in het verleden al eens gesnoeid worden in zijn programma. “Dus ik kijk er echt naar uit daar mijn debuut te maken”, vertelt de nog altijd maar 23-jarige West-Vlaming. “Het parcours moet me liggen, met een mix van grasstroken, veel draaien en keren en korte hellinkjes waarop ik mijn explosiviteit kwijt kan.”

Iserbyt voegt er wel meteen aan toe dat het scoren van een hattrick niet zijn absolute prioriteit heeft. “Ik heb begrepen dat Toon Aerts dit weekend past. Misschien opent dat perspectieven voor mijn ploegmaats van Pauwels Sauzen-Bingoal. Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck bewezen de voorbije weken in goede doen te zijn. Als ze snel openen en de concurrentie meteen onder druk zetten, moet het kunnen. Het belangrijkste is uiteraard dat de overwinning binnen het team blijft.”

Concurrentie verwacht Iserbyt van Lars van der Haar, die indruk maakte in Beringen, Daan Soete en het Tormans-duo Quinten Hermans – Corné van Kessel, dat in Bredene voor het eerst zijn opwachting maakt deze winter.

Extra toppers bij de vrouwen

In de Rectavit Ladies Cross is het uitkijken naar de seizoensstart van toppers als Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst en Puck Pieterse. Deze ‘nieuwkomers’ nemen het op tegen de vrouwen die de eerste twee weken het mooie weer maakten: Denise Betsema, Yara Kastelijn, Fem van Empel, Shirin van Anrooij en Aniek van Alphen.

Net als andere Ethias Crossen kan je de wedstrijd in Bredene ofwel ter plekke ofwel live op VTM volgen.

Programma Ehias Cross Bredene

Zaterdag 25 september 2021:

13u30 Junioren mannen

14u30 G-Sporters16u15 Elite & jeugd Vrouwen – Rectavit Ladies Cross (live op VTM)

17u30 Elite & U23 Mannen (live op VTM)

De voorlopige deelnemerslijsten, de richtlijnen voor de toeschouwers in verband met het Covid Safe Ticket en alle andere praktische info vind je op www.ethiascross.be.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.