Home > Younes (12) uit Lauwe en Emilie (14) uit Harelbeke: West-Vlaamse bakkers in Junior Bake Off

Younes (12) uit Lauwe en Emilie (14) uit Harelbeke: West-Vlaamse bakkers in Junior Bake Off

Geschreven op 8 april 2024 om 09:28 door Mario De Wilde

Jeroom tovert opnieuw acht ovenverse bakkers uit zijn oven. Stuk voor stuk staan ze te poppelen om de befaamde witte baktent te betreden. Zes weken lang jongleren ze met eieren, bloem en boter voor de titel van beste junior bakker van Vlaanderen. Maar daarvoor zullen ze eerst het welbekende juryduo Regula en Dominique moeten overtuigen met hun creaties. En ook Jeroom is weer van de partij, met opnieuw een resem aan flauwe moppen en lastige vragen voor de nodige afleiding. Ovens warm, bakkers klaar? Bakken maar!

Emilie (14) uit Harelbeke

De altijd vrolijke Emilie komt uit Harelbeke. Ze woont met haar gezin in het verre Singapore, maar in de schoolvakanties keren ze geregeld terug naar België. De taarten die ze maakt zijn vaak heel kleurrijk, met af en toe bijzondere smaken of opmerkelijke ingrediënten uit Singapore.

Story image

Younes (12) uit Lauwe

Younes heeft twee jongere zussen en is de rustigheid zelve. Hij zal dan ook niet snel last krijgen van stress in de baktent. Younes zit in de tekenacademie, werkt graag in de moestuin en is enorme fan van Disney.

Story image

Augustine (11) uit Schaarbeek

De 11-jarige Augustine woont in Schaarbeek en is perfect tweetalig. Ze leerde bakken tijdens de coronapandemie, en werd door haar vriendinnen overtuigd om mee te doen met Junior Bake Off. Augustine gaat graag naar de scouts, doet aan basket en speelt piano.

Story image

Flore (14) uit Wiekevorst

Flore houdt zich vaak creatief bezig met knutselen, schilderen, haken en dat zie je ook in haar taarten. Ze voegt er graag de nodige sparkle aan toe met veel kleur, vrolijkheid en glitter. Die taarten verkoopt ze ook op haar eigen webshop ‘Zoet en Tegoed’.

Story image

Joni (15) uit Geel

Joni is de oudste van de groep. Ze is gek van katten, muziek en haar favoriete band Måneskin. Daarnaast speelt ze toneel en heeft ze ook een verzameling edelstenen. Joni maakt haar taarten vaak zo groot, zo kleurrijk en zo zot mogelijk.

Story image

Leïla (11) uit Meise

Leïla is de jongste deelnemer, maar absoluut niet de minste. Haar hobby’s zijn paardrijden, pianospelen en realistisch tekenen. Ze is geobsedeerd door andere planeten en droomt ervan om ooit naar de ruimte te gaan. Haar grootste uitdaging in de tent zal zijn om niet slordig te werk te gaan

Story image

Paul (14) uit Kontich

De 14-jarige Paul heeft grote interesse in het menselijk brein en droomt ervan om neurochirurg te worden. Hij is een fanatieke sporter en doet aan lopen, voetballen, padellen en skiën. Samen met zijn tweelingzus richtte hij het koekjesbedrijf Goockies op, wat staat voor Good Coockies. ​

Story image

Tuur (12) uit Opwijk

Tuur is een echte waaghals die altijd op zoek is naar adrenaline. Zijn hobby’s zijn moderne dans, Acro en KSA. Hoewel hij niet snel bang is, heeft hij een enorme angst voor clowns. Tuurs moto is “you only live once” en ook in zijn taarten neemt hij al eens graag een risico door nieuwe dingen uit te proberen.

Junior Bake Off, vanaf zaterdag 20 april op Play4 en op GoPlay

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.