Home > Wouter Allijns vervangt Arne Vandendriessche als schepen van Economie, Energie en Sport in Kortrijk

Wouter Allijns vervangt Arne Vandendriessche als schepen van Economie, Energie en Sport in Kortrijk

Geschreven op 20 oktober 2021 om 15:55 door Mario De Wilde

De fractie van Team Burgemeester heeft unaniem beslist om Wouter Allijns voor te dragen als schepen van Economie, Energie en Sport in opvolging van Arne Vandendriessche. Met zijn jarenlange ervaring als gemeenteraadslid en fractieleider waarbij hij zich specialiseerde in deze thema’s, is hij de geknipte man om het beleid verder te zetten. Met Wouter Allijns komt voor het eerst sinds lang weer een schepen uit het zuiden van Kortrijk in het schepencollege.

Arne Vandendriessche kondigde gisteren zijn afscheid aan als schepen van Sport en Economie. De fractie van Team Burgemeester kiest ervoor om Wouter Allijns aan te stellen als zijn opvolger. Wouter, woonachtig te Bellegem, is al sinds 2013 gemeenteraadslid en vervult sinds 2016 de taak van fractieleider voor Team Burgemeester. Wouter Allijns wordt als schepen ingezworen op de gemeenteraad van 15 november 2021. Zijn bevoegdheden worden economie, sport, landbouw, toerisme, facility, ICT en digitalisering. Arne Vandendriessche zal hem tot die datum betrekken in de lopende dossiers.

“Wouter en ik zijn samen in de politiek gestapt en sindsdien compagnons de route. We overlegden reeds vaak over de dossiers. Zeker sinds hij fractieleider was. Hij is dus de geknipte man voor de job. De bevoegdheden zijn op zijn lijf geschreven. Mijn medewerker Arthur blijft ook waardoor hij een vliegende start krijgt. Hij zal dat voortreffelijk doen”, aldus ontslagnemend schepen Arne Vandendriessche

De keuze voor Wouter was logisch gezien zijn affiniteit met de bevoegdheden. Hij heeft een passie voor sport en groeide op in een ondernemersnest. Arne heeft de voorbije jaren zeer goed werk geleverd. Ik ben van plan dit verder te zetten. Onze handelaars, ondernemers, horecasector en sportclubs komen uit een moeilijke periode. Nu de coronacrisis op zijn einde loopt, wil ik intensief met hen samenwerken om ervoor te zorgen dat we hier beter uit komen.
Wouter Allijns
Met de aanstelling van Bellegemnaar Wouter Allijns komt er voor het eerst in meer dan 10 jaar een schepen uit het zuiden van Kortrijk in het schepencollege. Het is van 2009 geleden dat er voor het laatst een Bellegemse schepen was. Allijns wil zich inzetten voor de zuidelijke deelgemeenten: Het zuiden van Kortrijk is, met Kooigem, Bellegem, Rollegem en Aalbeke goed voor 10500 inwoners. Er liggen heel wat dossiers op de tafel met bv. De heraanleg van de Bellegemsestraat en het OC van Aalbeke. Hierbij is het goed dat het zuiden vertegenwoordigd is in het schepencollege.

“Arne wordt opgevolgd door iemand die de materie goed kent. Ik ken Wouter als een echte teamspeler met een sterke wil om vooruitgang te boeken. Omwille van die constructieve houding stelden we hem in 2018 opnieuw aan als fractieleider. Wouter heeft de ambitie om de sportverenigingen in Kortrijk naar een nog hoger niveau te tillen. En om samen met de Kortrijkse ondernemers, handelaars en horeca de dynamiek mee aan te houden en om mee van Kortrijk de beste stad van Vlaanderen te maken. Daarom is Wouter de geschikte persoon om Arne te vervangen”, voegt Ruth Vandenberghe, burgemeeester van Kortrijk daar aan toe.

“Ik ben blij dat Aalbeke terug vertegenwoordigd wordt in de gemeenteraad. We hadden immers geen rechtstreeks verkozen lid na de verkiezingen in 2018. Ikzelf ben niet aan mijn proefstuk toe: ik zetelde al even kort in de gemeenteraad ter vervanging van Tiene Castelein. Vanaf 15 november zetel ik definitief tot het einde van de legislatuur met volle goesting”, besluit Dieter D’Alwein

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.