Home > Woordenschat verwerven wordt makkie dankzij de Van Dale Oefenboeken, Nederlands, Spaans en Italiaans

Woordenschat verwerven wordt makkie dankzij de Van Dale Oefenboeken, Nederlands, Spaans en Italiaans

Geschreven op 19 oktober 2022 om 13:54 door Mario De Wilde

Vandaag verschijnen de Van Dale Oefenboeken woordenschat Nederlands, Spaans en Italiaans. Om een taal te leren, is grammatica belangrijk, maar het verwerven van een voldoende grote woordenschat is vaak de grootste uitdaging. Om een taal vloeiend te spreken, moet je ongeveer 50.000 woorden kennen. Deze boeken helpen daarbij en zorgen dat de taalleerder de woorden écht onthoudt.

Hoe pak je dat woordjes leren aan?

Deze boeken bieden de woorden per thema aan en laten de gebruiker ermee oefenen, zodat de woorden ook echt onthouden worden. Elk hoofdstuk opent met de themawoordenschat en sluit af met de woorden die in de oefeningen aan bod zijn gekomen. De oefeningen hebben een grote variëteit en helpen om actief aan de slag te gaan met het uitbreiden van de woordenschat.

Woordvorming, abstracte woorden en spelling

Oefeningen in het tweede deel van het boek zorgen voor een betere kennis van samenstellingen en synoniemen. Ook zijn er overzichten van veelgebruikte abstracte woorden op ERK-niveau die gebruikt kunnen worden als checklist van de opgedane kennis. Het laatste deel van elk boek gaat in op spellingkwesties waar veel taalleerders mee worstelen.

• Ingedeeld in ERK-niveaus (A1-C1)

• Zien er met veel illustraties aantrekkelijk uit

• Extra: lijsten met veelgebruikte abstracte woorden

• De antwoorden staan online

Nieuwsgierig?

Via deze link krijg je alvast een voorproefje van het binnenwerk van het Van Dale Oefenboek woordenschat Spaans.

Waar te koop?

De Van Dale Oefenboeken woordenschat Nederlands, Spaans en Italiaans zijn verkrijgbaar in de (internet)boekhandel. Bladzijden: 256 per deel | Formaat: 20 x 23 cm | Prijs: € 25,99 per deel. De Oefenboeken woordenschat Engels Frans en Duits verschijnen in oktober 2023.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.