Home > Woonproject met begeleiding op maat start binnenkort in Langemark. Op 17 maart infomoment

Woonproject met begeleiding op maat start binnenkort in Langemark. Op 17 maart infomoment

Geschreven op 27 januari 2022 om 10:36 door Mario De Wilde

Binnenkort kunnen de acht gloednieuwe appartementen in de Poelkapellestraat 38-40 in Langemark betrokken worden. De bouw werd gerealiseerd door sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel, op gronden van gemeente Langemark-Poelkapelle. Voor de verhuring en begeleiding wordt samengewerkt met De Lovie vzw en Vondels vzw, vergunde zorgaanbieders gespecialiseerd in begeleiding van personen met een beperking in de regio.

Het woonproject is gericht op volwassen personen met een beperking, die een wens hebben om zelfstandig te kunnen wonen en hierbij ondersteund willen worden. Met dit woonproject willen we ons o.a. richten op personen met een beperking, die momenteel nog bij hun ouders of familie wonen. Er wordt hiervoor woonbegeleiding op maat voorzien vanuit Vondels vzw of De Lovie vzw, evt. aangevuld met ondersteuning van het eigen netwerk en reguliere diensten.

Het project bestaat uit twee aanpalende gebouwen van achtereenvolgens 3 en 5 appartementen. Op die manier wordt de kleinschaligheid en ruimte voor individueel wonen behouden. De 3 gelijkvloerse appartementen zijn rolstoeltoegankelijk, beschikken over 1 slaapkamer en hebben een aparte ingang en een tuintje. De appartementen op het 1e en 2e verdiep zijn toegankelijk via een gezamenlijke trap. Er zijn vier appartementen met één slaapkamer en vier appartementen met twee slaapkamers.

De kostprijs voor het bewonen van een appartement wordt op dezelfde manier berekend als bij sociale huurwoningen. De bewoners moeten bijgevolg ook aan de toelatingsvoorwaarden voor sociale huur voldoen. Ook personen die momenteel niet begeleid worden vanuit De Lovie vzw of Vondels vzw, kunnen zich kandidaat stellen voor de appartementen. Kandidaten beschikken bij voorkeur over een persoonsvolgend budget.

Wie interesse heeft, kan contact opnemen met de woondienst: Annelies Hommez – 0473/23.33.77 – woondienst@langemark-poelkapelle.be en/of met de contactpersonen vanuit de voorzieningen Natalie.Top@Vondels.be en Veronique.minsart@delovie.be

Op donderdag 17 maart om 18u30 vindt een infoavond plaats voor geïnteresseerden (locatie: cafetaria wzc De Boomgaard, Lekkerboterstraat 1, Langemark).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.