Home > Wonderlijke acts en een indrukwekkende vuurshow op 8 oktober tijdens Wondernacht in Diksmuide

Wonderlijke acts en een indrukwekkende vuurshow op 8 oktober tijdens Wondernacht in Diksmuide

Geschreven op 19 september 2022 om 14:31 door Mario De Wilde

Op zaterdag 8 oktober – nota bene de nacht van de Duisternis – wordt het stadscentrum in het donker gehuld en komt vanaf 18 uur een magische wereld boven tijdens Wondernacht. Heel wat acts zorgen voor het licht die avond. Afsluiten doen we met een warme gloed dankzij een indrukwekkende vuurshow ‘A Firetale’ van de Vuurmeesters. Hoewel het concept nog pril is, krijgt dit evenement met een tweede editie meteen een plaatsje tussen de grote kleppers op de jaarkalender. Tijdens de Nacht van de Duisternis doven we de lichten op en rond de Grote Markt en in het stadspark. Laat je leiden en verwonderen door de subtiele lichtjes in een magische sfeer.

Fonkelende magie in het stadspark

In het stadspark is er heel wat warmte en gezelligheid op en rond het water. Je geniet er van een interactieve doorlopende voorstelling Nectar, waar duizenden blauwe vlinders ijverig rondfladderen. Mogelijk kruis je ook de mysterieuze sprookjesfiguren van de Toverlantaarn of een van de vele andere acts. In de deels verduisterde Sint-Niklaaskerk op 8 oktober kan je genieten van orgelconcertjes. Want de gehoorzintuigen werken des te beter als de andere zintuigen worden uitgeschakeld.

Gezelligheid troef op de Grote Markt

Op de Grote Markt is er sfeervolle randanimatie en een streekproductenmarktje met streekbieren en -gerechten. Hier kun je ook plaatsnemen op het herfstterras. Bij de lokale horecazaken kun je dineren bij kaarslicht. De horecazaken schrijven zich op dit moment in hiervoor, binnenkort vind je een overzicht op www.bezoekdiksmuide.be. Dit kadert binnen het thema ‘De Grote Goesting’ van Westtoer.

Afsluitende vuurshow

Dit jaar sluiten we Wondernacht af met een indrukwekkende vuurshow ‘A Firetale’ van de Vuurmeesters over een weerbarstige reus en sierlijke vogels. De show speelt zich af in de hoogte dus iedereen kan alles perfect meevolgen op welk plekje dan ook op de Grote Markt. Start van de show is voorzien om 21.30 uur, het einde om 22.15 uur. Je kunt de show ook perfect vanop een terras met een hapje en een drankje meevolgen.

Liever niet alleen gaan? Sluit je aan bij de groep.

Lichtpuntjes tijdens Wondernacht kunnen ongetwijfeld ook de mensen zijn. Ga je niet graag alleen naar het evenement? Kom dan om 19.30 uur naar het station. Je vindt er gezelschap en je kan er gezelschap zijn. Je hoeft niet vooraf in te schrijven. Voor meer info kun je terecht via sociaal.huis@diksmuide.be of 051 793 793.

Parking

Wie niet te voet naar het evenement komt kan met de fiets terecht op de fietsenparking op de Grote Markt. Kom je met de wagen? Kies dan voor de centrumparkings Beerstblote (77 plaatsen), Fabrieksstraat (40 plaatsen) of de parking aan het station (200 plaatsen).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.