Home > Wintertoer Uitwijken bracht 2400 toeschouwers op zes Brugse locaties in vervoering

Wintertoer Uitwijken bracht 2400 toeschouwers op zes Brugse locaties in vervoering

Geschreven op 2 februari 2023 om 09:52 door Mario De Wilde

Van 27 januari tot 1 februari trok Uitwijken naar zes Brugse wijken met de vuurvoorstelling Sage van Compagnie LesCreaCoeurs. ‘Het waren fijne ontmoetingen met de Brugse buurten: deze wintertoer van Uitwijken was een welgekomen warm initiatief. 2400 mensen genoten van het magisch vuurritueel.’, aldus Franky Demon, voorzitter van Brugge Plus.

Vuurritueel bracht lichtpunt in zes Brugse wijken

Gastvrijheid, ontmoetingen, mensen verbinden, cultuur, kwaliteit en laagdrempeligheid: dat zijn de uitgangspunten waarmee het Uitwijkenteam steevast naar de Brugse buurten trekt. Franky Demon, voorzitter Brugge Plus: “Na de drukte van de feestdagen valt buiten minder te beleven. Voor sommige mensen betekent dit dat ze zich thuis opsluiten en dat er eenzame weken aanbreken. Geen betere remedie daartegen dan ontmoetingen in de buurt organiseren.”

Het Uitwijkenteam nam dus een vurige start in 2023. Het succes van deze Wintertoer doet al dromen van een lente en zomer met nog meer fijne ontmoetingen en een boeiend cultureel programma waarmee Uitwijken naar de Brugse buurten trekt. De vuurvoorstelling Sage werd afgetrapt in Zeebrugge en was vervolgens te zien in Lissewege, Christus-Koning, Brugse binnenstad, Sint-Michiels en Sint-Andries.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.