Home > Wintergloed in Brugge vanavond officieel open: lichtwandeling, schaatspiste en winterbar

Wintergloed in Brugge vanavond officieel open: lichtwandeling, schaatspiste en winterbar

Geschreven op 23 november 2019 om 18:25 door Mario De Wilde

Aan het romantische Minnewater in Brugge tref je sinds vanavond en dat tijdens de hele kerst- en eindjaarperiode een winterbar en kunstschaatspiste aan. Nieuw is ook het lichtparcours. Jawel, Brugge laat je deze winter baden in een warme gloed die je de kerstsfeer laat omarmen als nooit tevoren. Twee licht- en belevingswandelingen voeren je doorheen de feeëriek verlichte stad en verrassen je met interactief dynamische lichtinstallaties, atmosfeerbelichting en projecties. Het lichtspektakel brengt zowel hedendaagse beleving als elementen uit de rijke geschiedenis van Brugge en haar toekomstvisie. Afwisselende organische en natuurlijke lichtpatronen op gevels, bomen en zitelementen, laten je Brugge vanuit een volkomen nieuw perspectief beleven. De belevingswandelingen met lichtkunstinstallaties lopen van het Stationsplein tot het Minnewaterpark en van het Stationsplein via het Albertpark tot ’t Zand. Ook op de Markt kan je genieten van de unieke lichtpatronen.

Kerst- en wintermarkt

De Kerst- en wintermarkt van Brugge situeert zich op de Markt en het Simon Stevinplein, in het knusse centrum van de stad. In de vele eet- en drankkraampjes, heb je ruim de keuze uit lokale lekkernijen en drankjes. De Kerst- en wintermarkt in Brugge is ook dé plaats om te shoppen naar een origineel kerstcadeau. Je vindt er een mix aan leuke, originele en handgemaakte kerstspulletjes.

Schaatspiste en winterbar aan Minnewater

De bijna 300 m² grote winterbar met winterterras biedt dagelijks een verrassende mix van originele versnaperingen om te eten en te drinken. Er zijn ook verse pistolets te verkrijgen met winters hartig en zoet beleg. Op het Minnewater, prijkt deze winter een ecologische kunstijsbaan, gemaakt uit synthetisch ijs. Jong en oud kunnen zich naar hartenlust uitleven op deze unieke installatie. Voor elk wat wils dus!  De winterbar is dagelijks open van 11 uur tot en met 22 uur. Op vrijdag en zaterdag van 11 uur tot en met 23 uur.
Bijzondere openingsuren feestdagen:
Kerstavond 24 december: 11 u. tot 20 u.
Kerstdag: 25 december: 14 u. tot 19 u.
Oudejaar 31 december: 11 u. tot 20 u.
Nieuwjaarsdag januari: 14 u. tot 19 u.
Openingsuren schaatspiste
maandag tot en met donderdag: 11 u. tot 21 u.
vrijdag: 11 u. tot 22 u.
zaterdag: 11 u. tot 22 u.
zondag: 11u tot 21 u.
Het laatste ticket wordt telkens een uur voor sluitingstijd verkocht.

In de week kunnen scholen komen schaatsten tussen 9 u. en 11 u. (na reservatie).
De prijzen (idem vorig jaar): 8 euro (zowel kinderen als volwassen, tot 3 jaar gratis), 6 euro groepstarief (vanaf 10), 5 euro Brugse scholen.
De huur van schaatsen zit inbegrepen in de prijs. De grootste maat van de schaatsen is 47. Voor de kinderen zijn ‘oefenstoeltjes’ aanwezig.
Reservatie van groepen en scholen gebeurt via: ijspiste@gmail.com

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.