Home > Wintergloed Brugge al goed voor 360.000 bezoekers. Vanaf vandaag extra stewards ingezet

Wintergloed Brugge al goed voor 360.000 bezoekers. Vanaf vandaag extra stewards ingezet

Geschreven op 26 december 2023 om 10:38 door Mario De Wilde

De lichtbelevingswandeling tijdens Wintergloed in Brugge is een groot succes en kon in de eerste vier weken al zo’n 360’000 bezoekers op het parcours verwelkomen. Het lichtparcours geïnspireerd door het Noorderlicht en de lichtinstallaties zorgden bij het overgrote deel van de bezoekers voor zeer positieve en lovende reacties, zegt Franky Demon voorzitter van Brugge Plus.

“Deze bezoekersaantallen overtreffen onze verwachtingen. Wij begrijpen evenwel dat het voor de buurtbewoners niet altijd evident is. Wij bedanken hen dan ook voor de constructieve samenwerking. Wij proberen om zo goed mogelijk aanpassingen te doen om het voor hen en de bezoeker aangenaam te houden. Zo werd het geluidsniveau voor bepaalde installaties aangepast. Het parcours verkeersvrij maken is evenwel niet mogelijk. Daarom werd er ook extra signalisatie geplaatst om zowel de automobilist als de bezoeker te sensibiliseren. Op drukke dagen worden er hiervoor ook extra stewards ingezet. Vanaf vandaag (dinsdag 26/12/2023) tem zaterdag zetten we elke dag extra stewards in op het parcours”, zegt Demon. “We hopen dat de bezoeker gedurende de kerstvakantie en tot en met 7 januari zo nog optimaal kunnen genieten van de feeërieke lichtbelevingswandeling.”

1 reactie

Roland Rotsaert
Geschreven op 2023-12-30 07:54:25
En als men nu ook nog de gegevens over het aantal stadsbusgebruikers van het voorbije half jaar (en de vergelijking met het vorig jaar en de negen miljoen van vijftien jaar geleden) had bekendgemaakt, dan hadden de Bruggelingen zich met kennis van zaken een mening kunnen vormen over het beleid van 2023.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.