Home > Winterbar van Brick by Brick in Knokke-Heist bracht maar liefst 8400 euro op

Winterbar van Brick by Brick in Knokke-Heist bracht maar liefst 8400 euro op

Geschreven op 30 augustus 2022 om 10:12 door Mario De Wilde

Afgelopen zondag verzamelde de vzw Brick by Brick op het terras van CaféCultuur voor een bedankingsreceptie. Na het welkomstwoord, de uitreiking van cheques en de obligate foto was het tijd voor een hapje en een drankje. De totale opbrengst van de acties rond de Winterbar en de praline- en champagneverkoop bedroeg uiteindelijk 8400 euro.

Vooreerst werden alle medewerkers aan de Winterbar bedankt. Omwille van corona en de dan geldende maatregelen verliep het openen van de winterbar zeker niet van een leien dakje. Maar de vele medewerkers zetten hun beste beentje voor en werden daarvoor bedankt. Ook de vele anderen die Brick by Brick steunden, kregen een woordje van dank. De technische ploeg van Scharpoord, de mensen van Café cultuur, de muzikanten van Sugar and Spice en ook de brandweer die even een klein brandje moest komen blussen, allen werden zij even in de spreekwoordelijke bloemetjes gezet.

Jungle Jump voor kinderen met een beperking
Meteen ook het sein voor Brick by Brick om open kaart te spelen over wat er met de opbrengst gebeurt. Het geld wordt gebruikt om instanties, projecten te steunen die Briek (omwille van wie Brick by Brick werd opgericht) geholpen hebben. Brick by Brick heeft er onder andere bij Jungle Jump voor gezorgd dat de springkastelen een drietal uur gereserveerd werden enkel voor kinderen met een beperking.

Cheques voor Noordveld, De Klinker en Het Vlot
Daarnaast waren er ook drie cheques die werden uitgedeeld. Noordveld, de school waar Briek Torresan momenteel schoolloopt werd bedacht met een cheque voor een nestschommel en aanvulling van hun snoezelruimte.De Klinker mag op kosten van Brick by Brick tal van spullen aankopen om de kinderen wat extra mogelijkheden te bezorgen. En voor Het Vlot lag een cheque klaar om de communicatie in en tussen de verschillende leefgroepen te optimaliseren.

Eindejaarsacties
Ten slotte liet het nieuwe en aangevulde bestuur van Brick by Brick ook weten op de ingeslagen weg te willen doorgaan. Ook nu weer plannen ze een eindejaaractie met verkoop van pralines en champagne. Meer info over de winterbar was er nog niet, veel zal afhangen van de voorstellen en mogelijkheden die vanuit het Cultuurcentrum Scharpoord en Café Cultuur worden geboden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.