Home > Winnaars duo-ticket Mini-Europe: 34ste seizoen met nog meer plezier en cultuur

Winnaars duo-ticket Mini-Europe: 34ste seizoen met nog meer plezier en cultuur

Geschreven op 14 maart 2023 om 10:19 door Mario De Wilde

Afgelopen zaterdag, 11 maart, opende Mini-Europe de deuren voor zijn 34ste seizoen. Treinen van de Nederlandse en Spaanse spoorwegen denderen vanaf nu opnieuw over gloednieuwe rails, terwijl de twee Airbus A320 toestellen voor het eerst opstijgen met nieuwe motoren, en honderden figuranten ontwaken uit hun winterslaap. Recent bleek nog uit een parlementaire vraag van Brussels parlementslid Carla Dejonghe dat Mini-Europe, na het Atomium en de cluster van de vier Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, de top drie van topattracties in Brussel vervolledigt. In 2022 ontving Mini-Europe bovendien de Excellence Award van Tripadvisor en de Bongo Prijs voor beste Belgische attracties.

Al meer dan drie decennia staat Mini-Europe steevast op het verlanglijstje van ettelijke buitenlandse toeristen die Brussel bezoeken. En ook vandaag is het park meer dan actueel, dankzij een unieke kijk op de EU, een perfecte mix van een vleugje humor, entertainment én educatie. “We zullen Mini-Europe en Brussel blijven promoten als een unieke bestemming. En na covid, hopen we op de terugkeer van reizigers van buiten Europa, zoals Brazilië en India. De feedback die we krijgen op de verschillende toerismesalons en de boekingen zijn in ieder geval veelbelovend,” verduidelijkt Thierry Meeus, directeur van Mini-Europe.

De afgelopen jaren bewees Mini-Europe keer op keer dat het als geen ander inspeelt op de Europese actualiteit, bijvoorbeeld door aandacht te besteden aan de Catalaanse opstand in 2017, aan de Brexit in 2020 en vorig jaar aan de oorlog in Oekraïne. Dichter bij huis was het prachtige bloementapijt dat vorige zomer de Grote Markt van Brussel versierde, in een miniatuurversie te bewonderen in het park.

Mini-Europe blijft dus voortdurend investeren en dat is ook dit seizoen niet anders. Tijdens de renovatie van de twee Airbus 320 vliegtuigen, werden de oude motoren vervangen door nieuwe, grotere en duurzame neo-motoren (New Engine Option). In Nederland en Spanje wordt de laatst hand gelegd aan ruim 220 meter nieuw spoor voor de treinen, die opnieuw geschilderd worden in kleuren van de NS en RENFE, de Nederlandse en Spaanse spoorwegmaatschappijen. De tijdelijke opstelling over Oekraïne, die vorig jaar werd ingehuldigd door de Oekraïnse vertegenwoordiger in ons land en minister van buitenlandse zaken Hadja Lahbib, krijgt een permanente plaats in het park.

Ook andere renovaties zijn absoluut een bezoekje waard, zoals trendy wijk Nyhavn en de beurs in Kopenhagen (waar meer dan 500 uur werd aan gewerkt) of de nieuwe bladgoudvergulding op een deel van de Grote Markt in Brussel. Gezien het grote succes in 2022 worden ook dit seizoen speciale evenementen gepland. Noteer alvast:

Halloween@Mini-Europe: van 21/10 tot 05/11/2023

Christmas@Mini-Europe: van 09/12/2023 tot 07/01/2024

Wij hadden verschillende duo-tickets in onze prijzenkast liggen om weg te geven aan lezers die graag Mini-Europe wilden (her-)ontdekken. Welnu, dat waren er 1477! Zij die een duo-ticket eerdaags in hun mailbox mogen ontvangen zijn: Wendy Callewaert uit Roeselare, Tim Maenhout uit Brugge, Anja Bultynck uit Aartrijke, Sabien Bouckhuyt uit Wielsbeke, Goedele Lefevre uit Bredene, Frans De Backer uit Nieuwpoort, Pat Adriaensen uit Middelkerke, Jimmy Vanslembrouck uit Ichtegem, Elisa Lingier uit Leuven, Jan Wambacq uit Rumbeke, Jonathan Breughe uit Roeselare en Xavier Tanghe uit Antwerpen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.