Home > Winkel van Dominique Persoone is weer open: fikse kater en inkomstenverlies door foute aannemer

Winkel van Dominique Persoone is weer open: fikse kater en inkomstenverlies door foute aannemer

Geschreven op 27 januari 2023 om 13:35 door Mario De Wilde

Terwijl je deze regels leest is de winkel van de Brugse topchocolatier Dominique Persoone opnieuw open. ‘Opnieuw’ inderdaad, want die was drie weken lang dicht door zware nalatigheden van een Gentse aannemer. Ruim vijf jaar geleden werd de bekende eyecatcher aan het Simon Stevinsplein in Brugge volledig gerenoveerd maar de voorbije maanden kwamen er veel fouten, zeg maar zware nalatigheden aan het licht. Dominique Persoone: “Vooral aan het plafond waren de gebreken heel groot. We ontdekten dat de brandbeveiliging, de isolatie en tal van andere belangrijke zaken gewoonweg niet in orde waren of zelfs helemaal ontbraken. En dus moesten we alles door een nieuwe aannemer in orde laten brengen. Een gigantische werk dat om veel precisie vraagt. Onze ogen vielen gewoon open toen we zagen wat een knoeiboel er boven het plafond aanwezig was. We hadden altijd horen zeggen dat er in de bouw flink wat gespuis opereert, maar je denkt altijd ‘niet bij ons’. Welnu, wij hebben het met veel schade en schande nu zelf ervaren. Ik wil je hier niet zeggen wat het kostenplaatje van heel deze operatie was. Plus de drie weken dat we niet open waren, zo vlak na de feestdagen. Gelukkig zijn we net op tijd weer open want Valentijn komt er weer aan”.

Op het eerste zicht zal de vertrouwde bezoeker aan de winkel weinig verschil merken omdat alles zich boven het plafond heeft afgespeeld. Er is van de sluiting gebruik gemaakt om ook wat schilderwerken uit te voeren. Intussen heeft de Brugse smakenacrobaat een aantal pralines met nieuwe en vaak gedurfde smaken bij het assortiment aangevuld. Voeg daarbij de bekende ‘Love Box’-en en de Fabbylicious, Dominix, Julius en de chocoladehartjes en Valentijn zal nog nooit zo liefdevol en smakelijk geweest zijn als dit jaar….

Foto: Het team van Dominque Persoone stond deze namiddag al klaar om er meteen weer in te vliegen. Uiterst links Dominique en echtgenote Fabienne. 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.