Home > Winkel Sport roert zich: spits William Owusu van Sporting Lissabon moet voor goals zorgen

Winkel Sport roert zich: spits William Owusu van Sporting Lissabon moet voor goals zorgen

Geschreven op 31 januari 2023 om 08:55 door Mario De Wilde

Door de goede contacten van sportief manager Patrick Rotsaert met Sporting Lissabon en zeer veel ex-spelers van Cercle Brugge zoals spits William Owusu Acheampong (moederclub Sporting Lisabon) kon Patrick William Owusu overtuigen om voor Winkel Sport te komen spelen de komende maanden. Een kort overzicht van zijn mooie carrière : in 2010 kwam William Owusu van Sporting Lissabon, mede door de samenwerking én de scouting van Patrick, naar Cercle Brugge waar hij direct aantoonde een meerwaarde te zijn en vlot de weg naar het doel vond.

Van 2012 tem 2014 verhuurde Sporting Lissabon hem aan Westerlo waar hij opnieuw bevestigde onder trainer Jan Ceulemans. Van 2014 tem 2019 speelde William bij Royal Antwerp waar hij ieder seizoen zeer vlot scoorde, hij werd 1 seizoen verhuurd aan KSV Roeselare maar bij zijn terugkeer naar Royal Antwerp werd hij er opnieuw de publiekslieveling met zijn vele doelpunten. Van 2019 tem 2022 speelde William in de Verenigde Arabische Emiraten in de First Division, ook daar was hij zeer vaak beslissend voor zijn team . Sinds vorige week is William ,nu 33 jaar, terug in Belgie waar hij dichter bij zijn kinderen wil zijn en blijven. “We hebben onmiddellijk contact met elkaar opgenomen “ vertelt Rotsaert
(die enorm veel respect kreeg van de speler voor de start van de gekregen carrière van William) , “door het vertrek van Dirk Jan Dewaegemaeker naar Westhoek kwam er op deze positie een plaats vrij.”

“William blijft in België wonen, zoekt in de omgeving van Roeselare/Kortrijk een woning om tijdens zijn komende periode bij Winkel Sport te verblijven”,  aldus Patrick. “Acheampong” William Owusu tekende een contract tot einde v/h seizoen met een optie voor een bijkomend seizoen. Daar het gaat om een internationale transfer (TMS FIFA/UEFA) zal William ten vroegste speelgerechtigd zijn voor de wedstrijd van 05/02/2023 thuis tegen Visé.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.