Home > Win je duo-ticket: vandaag opent Mini-Europe 34ste seizoen met nog meer plezier en cultuur

Win je duo-ticket: vandaag opent Mini-Europe 34ste seizoen met nog meer plezier en cultuur

Geschreven op 11 maart 2023 om 07:55 door Mario De Wilde

Vandaag zaterdag, 11 maart, opent Mini-Europe de deuren voor zijn 34ste seizoen. Treinen van de Nederlandse en Spaanse spoorwegen denderen binnenkort opnieuw over gloednieuwe rails, terwijl de twee Airbus A320 toestellen voor het eerst opstijgen met nieuwe motoren, en honderden figuranten ontwaken uit hun winterslaap. Recent bleek nog uit een parlementaire vraag van Brussels parlementslid Carla Dejonghe dat Mini-Europe, na het Atomium en de cluster van de vier Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, de top drie van topattracties in Brussel vervolledigt. In 2022 ontving Mini-Europe bovendien de Excellence Award van Tripadvisor en de Bongo Prijs voor beste Belgische attracties.

Al meer dan drie decennia staat Mini-Europe steevast op het verlanglijstje van ettelijke buitenlandse toeristen die Brussel bezoeken. En ook vandaag is het park meer dan actueel, dankzij een unieke kijk op de EU, een perfecte mix van een vleugje humor, entertainment én educatie. “We zullen Mini-Europe en Brussel blijven promoten als een unieke bestemming. En na covid, hopen we op de terugkeer van reizigers van buiten Europa, zoals Brazilië en India. De feedback die we krijgen op de verschillende toerismesalons en de boekingen zijn in ieder geval veelbelovend,” verduidelijkt Thierry Meeus, directeur van Mini-Europe.

De afgelopen jaren bewees Mini-Europe keer op keer dat het als geen ander inspeelt op de Europese actualiteit, bijvoorbeeld door aandacht te besteden aan de Catalaanse opstand in 2017, aan de Brexit in 2020 en vorig jaar aan de oorlog in Oekraïne. Dichter bij huis was het prachtige bloementapijt dat vorige zomer de Grote Markt van Brussel versierde, in een miniatuurversie te bewonderen in het park.

Mini-Europe blijft dus voortdurend investeren en dat is ook dit seizoen niet anders. Tijdens de renovatie van de twee Airbus 320 vliegtuigen, werden de oude motoren vervangen door nieuwe, grotere en duurzame neo-motoren (New Engine Option). In Nederland en Spanje wordt de laatst hand gelegd aan ruim 220 meter nieuw spoor voor de treinen, die opnieuw geschilderd worden in kleuren van de NS en RENFE, de Nederlandse en Spaanse spoorwegmaatschappijen. De tijdelijke opstelling over Oekraïne, die vorig jaar werd ingehuldigd door de Oekraïnse vertegenwoordiger in ons land en minister van buitenlandse zaken Hadja Lahbib, krijgt een permanente plaats in het park.

Ook andere renovaties zijn absoluut een bezoekje waard, zoals trendy wijk Nyhavn en de beurs in Kopenhagen (waar meer dan 500 uur werd aan gewerkt) of de nieuwe bladgoudvergulding op een deel van de Grote Markt in Brussel. Gezien het grote succes in 2022 worden ook dit seizoen speciale evenementen gepland. Noteer alvast:

Halloween@Mini-Europe: van 21/10 tot 05/11/2023

Christmas@Mini-Europe: van 09/12/2023 tot 07/01/2024

Wij hebben verschillende duo-tickets in onze prijzenkast liggen om volgende week weg te geven aan lezers die graag Mini-Europe willen (her-)ontdekken. Wat moet je daar zoal voor doen?

-Volg ons alvast op sociale media (facebook en instagram), ook altijd handig om als eerste de leukste nieuwtjes te lezen en te zien wanneer de volgende lezerswedstrijden er aan komen.

-Noem vijf landen die in Mini-Europe present zijn?

-Welk belangrijk monument bevindt zich vlak naast Mini-Europe?

-Heb jezelf Mini-Europe al bezocht?

Mail ons je antwoorden met de slogan ‘Mini voor maxi’ en dan je naam erachter voor dinsdag 14 maart om 19 uur naar info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be . Eén deelname per gezin anders zien we je jammer genoeg genoodzaakt om uit te sluiten. Vermeld graag ook je mailadres en je volledige woonplaats (straat en gemeente of stad). Woensdag maken we de gelukkige winnaars bekend.

6 reacties

ivo raes
Geschreven op 2023-03-14 20:52:21
graag deelnemen aan deze wedstrijd. vindt ik leuke prijzen.Bedankt
Annick Martens
Geschreven op 2023-03-12 18:34:07
Ik wil dit graag winnen gezien ik nog nooit eerder mini europa bezocht heb Dit lijkt mij wel een super uitstap met de kleinkinderen waarin zeker het aangename kan gelinkt worden aan het educatieve 🥰 Groetjes
Nancy de groote
Geschreven op 2023-03-12 16:47:13
Dit is echt jeugdsentiment. Met school kwamen we hiernaartoe. Dit zou top zijn om nog eens te herbeleven.
Tinne
Geschreven op 2023-03-12 13:12:09
Het zou een hele leuke uitstap zijn samen met de kleinkinderen. Prachtige momumeten en gebouwen.
Vervloet Evi
Geschreven op 2023-03-12 12:58:10
Hallo, Ik zou dit graag willen winnen. Ondanks onze financiële problemen van de afgelopen jaren, heb ik mijn zoon nog geen vakantie kunnen geven. Met een dagje Mini Europa, kan hij al is kijken dat de wereld meer te bieden heeft dan alleen België. Met Vriendelijke Groeten
Charlotte
Geschreven op 2023-03-12 12:28:38
Ik wil dit graag winnen voor mijn moeder omdat ze zoveel werkt de laatste tijd en daarnaast doet ze ook nog huishoudelijke klusjes en verzorgt ze mij en mijn broer 💖💖 Een supermama dus 💖💖 Ik gun haar een superleuk dagje naar mini-Europa! Iedereen veel Suc6 met winnen 💖 Groetjes Lotte

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.