Home > Wim Delameilleure aangesteld als nieuwe financieel directeur in Zonnebeke

Wim Delameilleure aangesteld als nieuwe financieel directeur in Zonnebeke

Geschreven op 29 mei 2020 om 10:12 door Mario De Wilde

De nieuwe financieel directeur van Zonnebeke, Wim Delameilleure, werd in de gemeenteraad van 28 mei aangesteld. Zowel Wim als Alain, de nieuwe algemeen directeur, legden diezelfde avond de eed af in handen van de voorzitter, Thijs D’Alleine. Wim is van opleiding industrieel ingenieur bouwkunde en industrieel ingenieur landmeten en kent een uitgebreide leidinggevende carrière in infrastructuur- en wegenwerken. In 2017 raakte hij verzeild in zijn thuisgemeente Zonnebeke als hoofd van de technische en groendienst van het gemeentebestuur. Mensen aansturen en ondersteunen om een project tot een goed einde te brengen is één van z’n sterktes. Bovenop zijn taak als diensthoofd fungeert hij als noodplanningscoördinator voor de gemeente. Een rol die de voorbije weken heel prominent aanwezig was. In november 2019 gaf Wim zich vervolgens op om in te springen als waarnemend financieel directeur. Hij stuurt het zeskoppige team van de financiële dienst aan in hun opvolging van de dagelijkse financiële verrichtingen en ondersteunt het managementteam vanuit een financiële invalshoek.
Inwoner zijn van Zonnebeke ziet Wim als een voordeel. Dit helpt om mee te sturen aan de werking en uitstraling van onze gemeente.

Het is net alsof je voor je eigen bedrijf werkt, aldus Wim. Ook de collega’s kent hij reeds, wat maakt dat hij weet hoe zij zich telkens opnieuw inzetten voor allerhanden projecten. Een goede samenwerking is alvast aanwezig. Zo is hij ervan overtuigd dat de technische en groendienst de voorbije jaren zijn gegroeid wat betreft materiaal en optimalisatie van de werking. Zo wil hij nu ook samen met het team van de financiële dienst inzetten op verdere automatisering van een aantal processen. Vanuit zijn opleiding en andere werkervaringen heeft Wim ervaring met budgetten. We zijn een financieel gezonde gemeente, aldus Wim, één van de uitdagingen is er voor te zorgen dat we gezond blijven door te streven naar een efficiënte en effectieve inzet van de beschikbare middelen met het oog op een goede dienstverlening naar de inwoners.

De technische en groene vingers zullen echter niet helemaal op de achtergrond verdwijnen. Wim werkt graag in de tuin of sleutelt samen met zijn zoon aan hun oldtimer tractor. Een goede manier om de zinnen even te verzetten van alle cijfers op het werk. Vanaf 1 juni neemt Wim de functie van financieel directeur officieel op zich. Via deze weg wil hij de collega’s van de technische en groendienst ook nog even bedanken voor de samenwerking en hun dagelijkse inzet.

1 reactie

Dirk Bostyn
Geschreven op 2020-05-29 20:29:54
Veel succes in je nieuwe job, de juiste man op de juiste plaats!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.