Home > Willy Willy (54) stelt zich kandidaat voor titel Prins Carnaval Blankenberge

Willy Willy (54) stelt zich kandidaat voor titel Prins Carnaval Blankenberge

Geschreven op 24 april 2024 om 09:22 door Mario De Wilde

Wilfried Wittevrongel (54) wil onder zijn alias Willy Willy het Blankenbergse carnaval en de carnavalisten in 2025 vertegenwoordigen als Prins Carnaval. Zijn kandidatuur werd gisteravond bij het bestuur van de Confrerie van de Leute geofficialiseerd. De carnavalist pur sang kreeg de microbe al van jongs af mee. “Nergens wordt het feest zo traditioneel en groots gevierd als in mijn geboortestad Keulen in Duitsland. Daar maakte ik door mijn intussen overleden moetje kennis met carnaval.”, vertelt Wittevrongel. “Mijn schoolopleiding liet mij gedwongen uitwijken naar het carnaval in Limburg. De hotelschool en bijgevolg horecacarrière maar nog meer Carine als ware liefde brachten mij meer dan
30 jaar geleden naar Blankenberge.”

Toen hij vader werd, zei hij de horeca vaarwel. Tegenwoordig werkt hij als filiaalverantwoordelijke van doe-het-zelfzaak Brico in dezelfde stad. Bij zijn cliënteel en ver daarbuiten is hij zo gekend als Willy. Voorheen ging de man als onafhankelijke carnavalist en ambiancemaker tijdens de driedaagse op stap. “Zo’n tien jaar geleden werd ik bij De Voorstadruttels voor het eerst lid van een vereniging. Die groepering stopte ermee waarna ik mij aansloot bij De Farildes. Op heden vind ik het plezier bij De Fliereflûters.”

Nu koestert Willy dus de droom om de scepter te mogen zwaaien. “Twee jaar geleden hadden we met Kevin Kimpe die uiteindelijk samen met Killian Massez uitgeroepen werd tot Prinsen Carnaval 2023 een fantastische campagne. Daar was ik nauw in betrokken.”, blikt hij opgetogen terug. “De eigenheid van ons carnavalsgebeuren, het blijvend enthousiasme van onze carnavalisten en de participatie van de jeugd zijn uniek. Die boodschap wil ik graag overdragen binnen onze stad en ver daarbuiten.” Dat ver daarbuiten wordt letterlijk bedoelt. Met zijn vriendenbende ging hij meer dan regelmatig buiten de stadsgrenzen mee om het carnaval te beleven. Zo ging hij er onder meer op stap in Maasmechelen en Kampenhout. “In die vele steden heb ik een netwerk opgebouwd waar ik op hoop te kunnen rekenen tijdens de uiteindelijke verkiezing op februari 2025.”

De inschrijving van zijn kandidatuur werd dinsdagavond ondertekend bij het bestuur van de Confrerie van de Leute. De campagne van de kandidaten mogen officieel starten op 1 mei. Daarin krijgt Wittevrongel alle steun van zijn dichtste familie en de vereniging waar hij lid van is. “De reacties op mijn kandidatuur zijn uitsluitend positief en dus motiverend.” Vast staat dat het een drukke en zware campagne wordt. “Er is al wat voorbereiding aan vooraf gegaan. We zijn klaar voor een sportieve strijd met de tegenkandidaat of -kandidaten, wie weet. Respect voor mekaar is een van de normen binnen het carnaval. Wie straks wint, zal terecht Prins zijn. Tenslotte staat amusement te allen tijde voorop.”

1 reactie

Vandenhouden jos senioren prins halle
Geschreven op 2024-05-01 13:51:25
Hey ik wens je zeker een toffee campange toe en je de title mag binnen halen. Ik zelf Ben reeds 45 jaar carnavallist en sinds 2019 senioren prins van halle. Nog geen minuut spijt van gehad. Go go go Zou ik zeggen

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.