Home > Willem Vermandere (84) stopt met optredens geven. Verwarring slaat toe

Willem Vermandere (84) stopt met optredens geven. Verwarring slaat toe

Geschreven op 5 juli 2024 om 17:43 door Mario De Wilde

Zopas heeft Willem Vermandere meegedeeld dat hij stipt met optredens. “De verwarring slaat toe tussen mijn rijmen, muziekskes en vertellementen. Dag schoon volk. Stel het wel. Speel en zing maar verder. En ik….blijf lope langs de strote….” De eerste tekenen waren al aanwezig tijdens zijn concert in Brugge ruim een maand geleden maar tijdens zijn optreden in het Casino Kursaal van Oostende vorige week, kwam de verwarring nog meer aan bod. Iemand van de medewerkers getuigt: “De soundcheck verliep in zowel Brugge als Oostende bijzonder stroef. Ook daar zijn we gewoon aan geworden. Er is de gebruikelijke stress maar ook een brein en een lichaam van intussen 84 jaar dat wat vermoeid is en waarvoor niet alles nog zo evident is. Om 15u15 was het dan zover. Willem kwam het podium op met zijn drie muzikanten. Hij zette zich neer, groette het publiek en de muziek werd ingezet. Willem deed enkele pogingen om te starten met zingen maar telkens weer liep het fout. De schrik sloeg ons om het hart: was dit het ene concert te veel? Was dit het einde? Willem zong weer een halve strofe en stopte er weer mee. Hij keek hopeloos om zich heen. Naar zijn muzikanten. Zij stopten met spelen en vertelden hem met welk nummer ze openden. Opnieuw werd de muziek ingezet maar weer draaide het in de soep tot Willem plots zijn vingertje opstak. “Ik weet ’t, beste mensen. Ik weet ’t.” Demonstratief nam hij zijn bril van zijn pupiter, wisselde van bril en zijn gezicht klaarde helemaal op. “Nu zien we wamme zegn.”

In ieder geval willen we Willem Vermandere, in naam van heel veel lezers, oprecht bedank voor de ongelooflijk mooie liedjes en optredens die hij in die vele tientallen ons gegeven heeft. Het was mooi. Heel mooi en voor de eeuwigheid.

2 reacties

Magda
Geschreven op 2024-07-06 14:02:17
We genoten altijd van een optreden en van de cd´s het ga je goed beste Willem!
Willy Lefevere
Geschreven op 2024-07-05 21:46:20
Een zanger van onze streek met z'n Westvloams blijf ik appreciëren! Gelukkig heb ik zijn boeken-zijn teksten en CD's en kan ik blijven genieten van zijn sappig Westvloams! Alleen zijn optredens zoals Dranouter en Kursaal Oostende zal ik nog missen, waarbij zijn humor echt tot zijn recht komt! Het ga je verder goed Willem en blijf nog lang GEZOND.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.