Home > Wil je in Diksmuide fit blijven dan doe je best beroep op Bewegingscoach Gaelle

Wil je in Diksmuide fit blijven dan doe je best beroep op Bewegingscoach Gaelle

Geschreven op 25 oktober 2022 om 08:18 door Mario De Wilde

Vanaf november kunnen Diksmuidelingen voordelig hulp inschakelen om meer te bewegen. Het Sociaal Huis zorgde voor een samenwerking met bewegingscoach Gaelle. Je maakt gebruik van het aanbod op doorverwijzing van je huisarts. De Vlaamse overheid dekt het grootste deel van de kosten. Diksmuide tekende aan de start van de huidige legislatuur het charter van Gezonde Gemeente. In 2020 lanceerde het Sociaal Huis een gezondheidsenquête bij de Diksmuidelingen. Daaruit bleek dat de Diksmuidelingen gemiddeld een hoger BMI hebben in vergelijking met de Vlaamse cijfers. Het project ‘Bewegen Op Verwijzing’ bestaat al een aantal jaren in Vlaanderen. De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Alveringem en Veurne sprongen al op de kar. Diksmuide was hierin nog een blinde vlek maar daar komt nu verandering in. Het Sociaal Huis diende een aanvraag in om dit project ook hier te lanceren. We kregen goedkeuring van het Vlaams instituut Gezond leven en kunnen dit initiatief vanaf november lanceren, met ondersteuning van Logo Midden-West-Vlaanderen. Bij veel mensen ontbreekt de daadkracht of kennis over bewegen, we willen net die mensen aanspreken.
Geen personal coach
Wil je meer bewegen maar heb je geen tijd of weet je niet hoe te beginnen? Als ‘Beweging Op Verwijzing-coach’ is het de missie van Gaelle Goemaere om Diksmuidelingen meer te helpen bewegen. Gaelle is geen personal coach die met jou beweegt, dit aanbod is ook geen vervanging voor kinesitherapie, wel maken jullie samen een persoonlijk beweegplan dat 100% past in jouw dagelijkse leven. Ze helpt je op weg en motiveert je, daarna is het aan jou om te bewegen. Een samenwerking met de bewegingscoach betekent niet automatisch dat je meer moet sporten, vaak zorgen tips ervoor dat je in je dagelijkse routine gewoon al meer beweegt zonder dat je sportsessies moet volgen.
Praktisch
Voor het intakegesprek mag je rekenen op drie kwartier tot een uur. Volgende sessies duren doorgaans niet langer dan een halfuurtje. Je spreekt met de bewegingscoach een moment af wanneer het best past, dat kan ook ’s avonds. De sessies vinden plaats in lokaal dienstencentrum Ten Patershove en zijn voor mensen van alle leeftijden. Je kunt het traject zelf stopzetten wanneer de beweging voldoende geroutineerd is in je leven. De tussenkomst geldt voor maximum 7 uur individuele begeleiding of 21 uur groepsbegeleiding.
Wat moet je doen?
Breng ‘Bewegen Op Verwijzing’ ter sprake tijdens een afspraak met je arts. Je arts bezorgt je een verwijsbrief. Daarna ontvang je de contactgegevens van Gaelle.
Maak een afspraak met de coach en neem de verwijsbrief mee naar de consultatie.
Je maakt samen een beweegplan dat past bij jouw leven. Gaelle volgt samen met jou het beweegplan op.
Hoeveel betaal je?
​De Vlaamse overheid dekt het grootste deel van de kosten, jij betaalt slechts een beperkte bijdrage. Samen met de coach kan er ook nagegaan worden of begeleiding in groep mogelijk is.
Foto: stad Diksmuide

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.