Wijngaard Den Eik in Wevelgem pakt op 30 juni uit met een Openwijngaarddag
Robin en Patricia Taillieu-Courselle van Wijngaard De Eik in Wevelgem zijn in 1996 als hobby gestart met het planten van de eerste druivenstokken en dronken die eerste wijntje als drie jaar later in 1999. Ruim 20 jaar later na het opdoen van veel ervaring hebben beiden van hun passie ook echt hun beroep gemaakt, met als specialiteit op een natuurvriendelijk manier goede wijnen maken. Door kleinschalig te blijven houden ze het volledig proces zelf in handen, zowel het werk in de wijngaard als het maken van de wijn. Van druif tot fles. Van de ‘kleine bubbeltjes’ worden van de klassieke champagnedruiven gemaakt: ‘Chardonnay’, ‘Pinot Noir en ‘Pinot Meunier’.
Voor hun Rosé bubbeltjes laten ze de Pinot druiven eerst even op schil hun kleurtje nemen, om ze dan te persen. Patricia en Robin werken op de traditionele methode zoals de champagne. Na ongeveer 6 maand rijping op vat wordt de tweede gisting gestart op fles. De flessen blijven ongeveer twee jaar of langer in de kelder ‘sur latte’ voor ze gedegorgeerd worden. Nog even rusten en dan zijn ze klaar om er uitgebreid van te genieten. De witte wijn wordt op zijn beurt gemaakt van Chardonnay en/of Kerner, de rosé wijn wordt gemaakt van Gamay en/of Pinot Noir / Meunier. De wijngaarden zijn gelegen in
Wevelgem en in het Normandische Emanville in Frankrijk. Door deze spreiding krijgen ze een grotere verscheidenheid van terroirs en aroma’s.
Op zondag 30 juni van 10 tot 18 uur kan je de wijngaard langs de Rijksweg in Gullegem vrij komen bezoeken.Patricia en Robin geven je graag meer uitleg over :
– de werkzaamheden in de wijngaard
– de soorten druivenrassen
– hoe ze hun heerlijke wijnen maken
En natuurlijk het proeven van de ‘kleine bubbeltjes’….
Robin en Patricia Taillieu-Courselle
Korte Veldstaat 13
8560 Wevelgem
Alle info op deze link