Home > Wielsbeke huldigt haar ereburgemeesters Demeulenaere en Lambrecht

Wielsbeke huldigt haar ereburgemeesters Demeulenaere en Lambrecht

Geschreven op 8 juni 2022 om 08:43 door Mario De Wilde

Gisteren huldigde de gemeente Wielsbeke zijn voormalige burgemeesters Noël Demeulenaere en Georges Lambrecht als ereburgemeesters van de gemeente. De huldiging vond plaats in OC Den Aert te Sint-Baafs-Vijve. De gemeenteraad van Wielsbeke droeg Noël Demeulenaere en Georges Lambrecht unaniem voor aan de Vlaamse Regerering en de gouverneur om hen de eretitel van ambt van burgemeester van te verlenen. Op 30 maart 2020 werd per ministerieel besluit de eretitel van ambt het van burgemeester van de gemeente Wielsbeke verleend aan Georges Lambrecht. Op 3 april volgde het ministerieel besluit waarbij de eretitel van burgemeester werd verleend aan Noël Demeulenaere. Door de gekende pandemie kon de officiële huldiging nu pas doorgaan.
Noël Demeulenaere
Demeulenaere was in Wielsbeke actief in de gemeentepolitiek met de lokale lijst WDV (Welvaart door Vrede). Na de gemeentelijke fusies werd hij in 1977 een legislatuur schepen in Wielsbeke. In 1983 werd hij er burgemeester. Hij bleef twee bestuursperioden burgemeester, tot 1994. Na 1994 nam hij niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en werd hij OCMW-voorzitter in Wielsbeke, wat hij ook na de verkiezingen van 2000 bleef. In 2006 was hij nog eens lijstduwer en haalde hij nog het hoogste aantal stemmen op de lijst WDV. Enkel Jan Stevens van de CD&V-lijst haalde meer voorkeurstemmen. Na die verkiezingen zou hij nog een halve bestuursperiode OCMW-voorzitter blijven. In de zomer van 2007 verliet hij de politiek en stopte als OCMW-voorzitter en gemeenteraadslid .
Georges Lambrecht
Lambrecht was in Wielsbeke actief in de gemeentepolitiek met de lokale lijst WDV (Welvaart door Vrede). Lambrecht was burgemeester van Wielsbeke van 1995 tot de partij bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 het burgemeesterschap moest afstaan aan CD&V. Lambrecht zat daarna tot aan de verkiezingen van 2018 als raadslid in de oppositie voor WDV.
Noël Demeulenaere, ereburgemeester van Wielsbeke: “Er zijn volgens mijn bescheiden mening veel meer ereburgers van onze gemeente Wielsbeke die elk volgens hun eigen mogelijkheden hebben bijgedragen om te zorgen dat Wielsbeke, St-Baafs-Vijve en Ooigem is geworden wat het vandaag is. Een gemeente waar het goed is om te leven, te wonen en zijn brood te verdienen door zich op te werken en productief te zijn. De industrie heeft daar positief en constructief aan meegeholpen.
Onze gemeente en diverse beleidsmensen hebben er een stevige eenheid van gemaakt “in vrede” wat niet van alle gemeenten in onze provincie kan gezegd worden.

Voor mij heeft iedereen de titel van ereburger verdiend en heeft het bestuur nooit tevergeefs beroep gedaan om te helpen bouwen aan onze voorbeeld gemeente.” Demeulenaere bedankte iedereen die hem gesteund heeft, ondermeer zijn echtgenote, zijn familie en zijn werkgever en benadrukte dat het nu aan de jeugd is en alle mensen van goede wil.
Georges Lambrecht, ereburgemeester van Wielsbeke: “Wielsbeke is een mooie dynamische gemeente en een economisch kruispunt tussen de steden Kortrijk en Waregem waar het goed is om te leven en waar hard werken en ontspannen altijd centraal hebben gestaan. Dankzij een rijk cultureel, sportief en sociaal verenigingsleven en dankzij de gedrevenheid van de lokale ondernemers en bedrijfsleiders waren wij meer dan een doorsnee Vlaamse gemeente.”
Lambrecht bedankte eveneens zijn echtgenote en familie, alsook het gemeentepersoneel, het personeel van vzw Hernieuwenburg en het OCMW. Daarnaast ook de collega’s uit het schepencollege, gemeenteraadsleden en leden van de diverse adviesraden. Ook een woord van dank was er voor de externe personen van de administraties en studiebureaus die Lambrecht gesteund hebben in diverse projecten zoals de N382, de containerterminal, het CC te Ooigem, het openluchtzwembad, …”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.