Home > Wielerteam Shifting Gears uit Brugge wint goud op ‘Red Bull Kop Over Kop’

Wielerteam Shifting Gears uit Brugge wint goud op ‘Red Bull Kop Over Kop’

Geschreven op 8 oktober 2018 om 11:01 door Mario De Wilde

Het wielerteam Shifting Gears uit Brugge reed de 100 kilometer van ‘Red Bull Kop Over Kop’ aan een gemiddelde van 47,2 kilometer per uur en keerde afgelopen weekeinde met goud terug naar huis! Dat we in België kunnen tijdrijden moeten we niet meer bewijzen. Op het WK wielrennen in Innsbruck reden Remco Evenepoel en het Quick-Step Floors van Yves Lampaert en Laurens De Plus de competitie aan diggelen. Maar ook het team van wielerwinkel Shifting Gears in Brugge kan fietsen! Ze wonnen immers de vierde editie van de tactische ploegentijdrit Red Bull Kop Over Kop. De vijf toppers reden de 100 kilometer afgesloten parcours met start en finish in Drenthe aan een gemiddelde snelheid van 47,2 kilometer per uur. Daarmee waren ze de snelste van ruim 150 teams.

Goesting

“Vorig jaar werden we derde met CT The Bananas, dus nu hebben we echt alles op alles gezet,” zegt kapitein Jean-Pascal Bolle. “In perfecte omstandigheden: een droog en afgezet parcours, wat zon en vooral heel veel goesting om te winnen. Op papier hadden we echt een ijzersterk team. We kennen elkaar al jaren. Onze tactiek was simpel: elkaar niet kapot rijden, maar wel tot het uiterste pushen. Blijven draaien dus. Vol focus blijven stampen. En genieten van een fantastisch event natuurlijk. Het was af!” Team Shifting Gears – de ploeg van kopman én West-Vlaams kampioen tijdrijden Filip Speybrouck – reed ruim twee kilometer per uur harder dan de winnende tijd van vorig jaar. In totaal namen ruim 800 amateurrenners deel aan de tactische ploegentijdrit.

Red Bull Kop Over Kop?

100 kilometer tijdrijden op een afgesloten parcours. Met een twist, want de kopman start alleen, om als team van vijf te finishen. In het centrum van Roden vertrokken de kopmannen alleen voor de eerste 20 kilometer. In Wijnjewoude stonden de Stoempers te wachten om aan te haken. Na zo’n 40 kilometer voegden de Klimmers zich in Appelscha bij het duo. In het dorp Een werden de teams van nieuwe energie voorzien door de Meesterknechten. Uiteindelijk maakten de sprinters aan het 75 kilometerpunt in Zeijen de teams compleet.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.