Home > Wie volgen Dries De Bondt en Lotte Kopecky in B.K.-wielrennen in Waregem op?

Wie volgen Dries De Bondt en Lotte Kopecky in B.K.-wielrennen in Waregem op?

Geschreven op 20 juni 2021 om 12:11 door Mario De Wilde

Vandaag is alles wat in en rond Waregem ligt, wielrennersgetint. De stad aan de Gaverbeek is voor de derde keer (eerder in 1966 en 1989) een ganse dag het toneel van het Belgisch kampioenschap wielrennen. Toen gingen Guido Reybrouck en Ludo Bomans met de bloemen lopen. Waar kan je de mannen en vrouwen zoal zien passeren?

Parcours heren
De renners starten aan de Hippodroom om vijf over twaalf. Via de Zuiderlaan rijden ze richting de officiële start in de Oosterlaan.

Het parcours is opgedeeld in drie rondes. De mannen starten met de Briek Schotte- en André Defoort-rondes, die telkens vier keer afgelegd worden. Daarna duiken ze de vier finalerondes van telkens iets meer dan zestien kilometer in. De finaleronde is de zwaarste lus met onderweg de kasseien van Herlegem, de Karmelberg en de Holstraat. Na nog een passage langs de hippodroom ligt de aankomst op de Verbindingsweg.

Parcours dames
De vrouwen starten net als de mannen aan de Hippodroom. Om tien uur zal het startschot gegeven worden. Ook de vrouwen rijden via de Zuiderlaan naar de officiële start in de Oosterlaan. De rensters beginnen met vier keer de Briek Schotte-ronde van achttien kilometer. Vervolgens slaan ze de André Defoort-rondes over en beginnen ze rechtstreeks aan de finaleronde die ze drie keer rijden.

Lokale rondes
De lokale rondes zijn vernoemd naar de legendarische Briek Schotte en André Defoort, twee voormalige renners uit de streek rond Waregem.

Het parcours loopt via deze straten:

Briek Schotteronde: Vijfseweg, Posterijstraat, Schoendalestraat,

Nieuwstraat, Grote Heerweg, Hoonakkerdreef, Kerkdreef, Kerkplein, Sioenstraat, Sint-Annaweg, Nijverheidsstraat, Liebaardstraat, Sprietestraat, Desselgemknokstraat, Evangelieboomstraat, Waregemstraat, Deerlijkseweg, Henri Lebbestraat, Westerlaan, Noorderlaan, Vijfseweg.

Andre Defoortronde: Vijfseweg, Posterijstraat, Schoendalestraat, Nieuwstraat, Grote Heerweg, Hoonakkerdreef, Kerkdreef, Kerkplein, Sioenstraat, Sint-Annaweg, Nijverheidsstraat, Liebaardstraat, Sprietestraat, Desselgemknokstraat, Evangelieboomstraat, Waregemstraat, Deerlijkseweg, Expresweg N382, Verbindingsweg, Zuiderlaan, Oosterlaan, Vijfseweg.

Straten finale ronde: Verbindingsweg, Zuiderlaan, Kruishoutemseweg; Heerlegemstraat (kassei), Waregemsesteenweg, Vandevoordeweg, Beerstraat, Holstraat (helling), Waregemsestraat, Beelkestraat, Schaagstraat, Bergstraat, Karmeldreef (helling), Galgestraat, Brouwerijstraat, Leeuwkestraat, Felix Verhaeghestraat, Hippodroom, Holstraat, Rooseveltlaan, Vredestraat, Expresweg N382, Verbindingsweg.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.