Home > Wie in De Panne woont en een fietshelm koopt, krijgt die 100% terugbetaald

Wie in De Panne woont en een fietshelm koopt, krijgt die 100% terugbetaald

Geschreven op 25 januari 2024 om 06:59 door Mario De Wilde

De Panne heeft zopas een subsidie goedgekeurd die toegekend wordt bij de aankoop van een fietshelm. Elke inwoner of tweedeverblijver die vanaf 22 januari een helm koopt, kan deze 100% terugbetaald krijgen met een maximum van € 50. Elk type helm komt in aanmerking als ze voldoet aan de Europese richtlijnen. Koop je dus een kinderhelm en een koershelm van respectievelijk € 35 en € 55, dan krijg je € 35 en € 50 terugbetaald.

De gemeente hoopt zo dat meer fietsers een helm dragen en zo veiliger kunnen deelnemen aan het verkeer. Burgemeester Bram Degrieck legt uit: “We weten allemaal dat een fietshelm dragen veiliger is dan er geen te dragen. Het hoofd is het meest kwetsbare lichaamsdeel. Vele studies hebben al aangetoond dat we er alle belang bij hebben ons hoofd maximaal te beschermen.

In het kader van het verkeersveiligheidsplan wil ons lokaal bestuur een extra duwtje geven om het dragen van de fietshelm maximaal te promoten. We hopen hiermee in een korte periode zoveel mogelijk mensen aan te zetten om de fietshelm te dragen. We mikken vooral op kinderen: zij zijn het kwetsbaarst en hebben het meeste baat bij het dragen van de helm. Opzetten, dus, die helm.”

Voorwaarden
• Je bent inwoner of tweedeverblijver van De Panne
• De helm voldoet aan de Europese normen (label EN 1078 voor volwassenen en label EN 1080 voor kinderen).
• De helm kost minimum € 15 incl. btw en kan voor max. € 50 terugbetaald worden.
• Je dient de aankoopfactuur op naam in.
• De aanvraag gebeurt binnen de 6 maanden na aankoop en vanaf 22 januari 2024.
• Slechts 1 premie per persoon per jaar.

Aanvraag
Het aanvragen van de premie kan vanaf 1 februari via depanne.be/aanvraag-fietshelm waar alle nodige gegevens ingevuld moeten worden. Hou de factuur en je rekeningnummer bij de hand.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.