Home > Whiskypedia Lichtervelde pakt zaterdag 17 september uit met whiskyfestival, ook BOB-arrangement present

Whiskypedia Lichtervelde pakt zaterdag 17 september uit met whiskyfestival, ook BOB-arrangement present

Geschreven op 8 september 2022 om 08:45 door Mario De Wilde

Sinds 2017 organiseren Whiskypedia Lichtervelde jaarlijks een sfeervol whiskyfestival. Wegens corona heeft het festival in 2020 en 2021 niet kunnen doorgaan. Na twee jaar niet te kunnen organiseren is de goesting heel groot om er terug een fantastisch festival van te maken. De vereniging bestaat dit jaar als club ook 10 jaar, dus een reden te meer om er iets speciaals van te maken. Het festival gaat dit jaar door op 17 september, van 13u tot 19u. De goesting bij de standhouders is zo groot dat er gespreid wordt over twee locaties: Zaal De Zwaan (locatie van de voorbij edities) en “Cultuurhuis De Keizer” . De ingrediënten van het festival blijven dezelfde: sfeervolle locaties, gezelligheid, het culinaire en voor elk wat wils. Iedereen (gaande van beginners tot kenners) vindt zijn gading bij de 18 standhouders met meer dan 1000 open bottles!

Net zoals de voorgaande editie (2019) worden er twee masterclasses georganiseerd. Deze gaan door in “Cultuurhuis De Keizer”.
-De eerste tasting gaan we Islay verkennen onder leiding van Michiel Mestdagh. Michiel baadt samen met Mireille Defreyne in Oostende de whiskybar “The Green Man” uit. Beiden zijn ze verzot op Islay. Een betere gids voor deze tasting zal je dus moeilijk vinden. Op deze tasting worden 4 Islay whisky’s geproefd.
-De tweede tasting is een samenwerking tussen ons eigen food pairing team en Bert Bruyneel (gekend van o.a. Asta Morris). Samen hebben ze 4 whisky’s uitgezocht en gecombineerd met 4 hapjes. De whisky’s en de hapjes brengen elkaars smaak naar een hoger niveau. Bert zijn kennis en ervaring, gecombineerd met het enthousiasme, de creativiteit en de ambacht van ons food pairing team zorgt voor ongeëvenaarde smaaksensaties! Beide masterclasses zijn ondertussen volzet.

Nieuw dit jaar is het “BOB-arrangement”. Voor de BOB’s wordt er stand met speciale, heerlijke mocktails voorzien. Voor de hongerigen wordt er ook dit jaar terug een hartige hap voorzien om duimen en vingers van af te likken. Iets anders drinken dan whisky kan in “Bar Agnes” van “Cultuurhuis De Keizer”. Voor meer praktische informatie en het boeken van tickets verwijzen we naar onze website, www.whiskypedia8810.com

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.