Home > What A Feeling met Urbanus, de Kreuners en Clement Peerens: de weide van het Beach Festival in Nieuwpoort

What A Feeling met Urbanus, de Kreuners en Clement Peerens: de weide van het Beach Festival in Nieuwpoort

Geschreven op 6 augustus 2022 om 11:16 door Mario De Wilde

Hoeveel pintjes er gisteren vrijdag werden getapt op het Maritiem Park in Nieuwpoort en hoeveel decibel de artiesten van de eerste dag van het Beach Festival haalden, weten we niet meer exact. Wat we wel weten is dat de meer dan 6.000 mensen die erbij waren enorm hebben genoten van zoveel uitgestelde feestvreugde.

The Clement Peerens Explosition is aan de definitieve afscheidstournee bezig en zo was vandaag de allerlaatste keer dat ze in West-Vlaanderen hun stevige bek opentrokken. En er was niet één gat écht te dik.

Wat als Urbanus en De Kreuners op dezelfde dag optreden op het Beach Festival? Dan krijg je Jan Van Eycken van De Kreuners die de hit ‘Kodazuur’ van Urbanus komt versterken, nadat de man die door zoveel generaties graag wordt gezien en gehoord, eerst een uur enkel met zijn gitaar op het podium stond. En dat in een prachtig blauw kostuum vol bloemen. Doe het hem maar na.

En ook de Kreuners vinden het tof om hun vrienden mee het podium op te nemen. De mens Frank Vander linden sprong als special guest het podium op. Aan enthousiasme geen gebrek, wat logisch is als je tournee al 4x werd uitgesteld.

Clouseau sloot de eerste dag van het Beach Festival af en daar hadden ze duidelijk zelf héél veel zin in. Het publiek werd verwend met de ene na de ander Clouseau-hit. Het valt ons trouwens op dat Koen meer en meer op Tom Cruise begint te lijken.

Nostalgie-stem Leen Demaré had vandaag Gerald uit Lochristi aan de lijn, een luisteraar die morgen voor de 20e keer in 27 jaar de Simple Minds live zal zien. “Simple Minds zijn àltijd goed.” En de luisteraar van Nostalgie heeft altijd gelijk. Tot straks, in Nieuwpoort, voor dag 2 van het Beach Festival. Waar we de Nostalgie All Stars, Emmy d’Arc, Steve Harley & Cockney Rebel, Emma Bale, Anouk, Bazart, Simple Minds én jou verwelkomen! (Gino Ester)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.