Home > Wevelgem richt kruispunt Driemasten-Oostlaan opnieuw in

Wevelgem richt kruispunt Driemasten-Oostlaan opnieuw in

Geschreven op 23 december 2021 om 12:09 door Mario De Wilde

Op 10 januari starten er ingrijpende werken aan het kruispunt van de Driemasten en de Oostlaan. Deze zullen zeker duren tot eind maart. Er is een omleidingsweg voorzien. De situatie op heden is niet ideaal voor wie uit de Oostlaan de Driemasten inrijdt. Ook voor fietsers en voetgangers zorgt het kruispunt voor onveilige situaties. Daarom wordt het kruispunt volledig heringericht en zal ook de circulatie veranderen. Wie vanuit Gullegem richting Sint-Eloois Winkel rijdt via de Driemasten, zal voorrang moeten verlenen ter hoogte van de Oostlaan. Driemasten/Oostlaan vanuit Sint-Eloois Winkel, en omgekeerd, wordt namelijk de nieuwe hoofdweg.

Zwaar verkeer
De gemeente wil hiermee het zwaar verkeer weghouden uit Gullegem. Uit tellingen blijkt dat het overgrote deel van het sluipverkeer zich via de as Driemasten – Oude Ieperstraat beweegt. Door de nieuwe circulatie en een duidelijke bewegwijzering moet het zwaar verkeer vlot de weg naar de snelweg vinden via de Oostlaan. Ook fietsers zullen de nieuwe hoofdweg moeten volgen. Voor wie de Oostlaan over moet, is er gezorgd voor een veilige oversteekplaats. Tegelijkertijd zal het wegdek tegenover de carwash op de hoek van Klijtstraat aangepakt worden. De diepe verzakking wordt structureel aangepakt.

Omleiding
Tijdens de werken zal er geen gemotoriseerd verkeer door kunnen. Fietsers en voetgangers zullen wel nog kunnen passeren. Er is een omleiding voorzien in beide richtingen via de Gullegemstraat, Tuileboomstraat, Muizelstraat, Nijverheidslaan en de Hondschotestraat.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.