Home > Westtoer presenteert milieuvriendelijke vakanties met de trein: logies, bus en trein in één

Westtoer presenteert milieuvriendelijke vakanties met de trein: logies, bus en trein in één

Geschreven op 11 april 2019 om 08:43 door Mario De Wilde

Heerlijk autovrij: deze woorden omschrijven perfect de nieuwe vakantieformule Happy Trip in West-Vlaanderen. Westtoer, De Lijn en NMBS spelen hiermee in op de vraag naar meer duurzame vakanties. Wie een logies reserveert, kan meteen ook een voordelig trein/tram/bus-ticket boeken. Voor het logiesaanbod in West-Vlaanderen werkt Westtoer samen met 100 hotels en b&b’s in de provincie. Happy Trip biedt het perfecte antwoord voor wie voordelig, comfortabel en duurzaam op vakantie wil. Vakantiegangers kunnen met Happy Trip niet alleen naar de badplaatsen aan de Kust maar ook naar steden als Brugge, Roeselare, Kortrijk, Ieper, Diksmuide, Poperinge en Veurne.

Ecologische voetafdruk

Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “De hedendaagse toerist is zich meer bewust van de ecologische voetafdruk. Happy Trip is een milieuvriendelijke reisformule naar de zee en de West-Vlaamse steden waar je ook zonder auto een heerlijke vakantie kan doorbrengen. Toeristen die per trein reizen, zorgen voor minder files, minder parkeerproblemen en een mooier openbaar domein. Dichtbij-vakanties zijn sowieso een goed idee voor wie begaan is met het milieu: de CO2-impact van een vliegreis naar Barcelona is 80 keer groter dan van een weekendje naar zee met de trein.”

Autovrije vakantie

Voor Happy Trip werkt Westtoer samen met tal van partners. Luc Abbeloos, directeur marketing bij Westtoer: “De deelnemende logiesuitbaters spelen een cruciale rol: zij bieden al hun gasten die online boeken de mogelijkheid om trein, tram- en bustickets te reserveren aan een uitzonderlijk tarief. Naast de logiesondernemers zijn er nog meer toeristische actoren die de autovrije vakantieformule mogelijk maken: fietsverhuurders, musea, attracties, greeters. Vandaag komen al heel wat Belgen met de trein op vakantie in West-Vlaanderen. De initiatiefnemers van Happy Trip hopen nog meer vakantiegangers te overtuigen om heerlijk autovrij te reizen.”

Voordelige tickets

Vakantiegangers die online bij één van de deelnemende logiesuitbaters reserveren, krijgen een voorstel om met het openbaar vervoer te reizen. Met een gepersonaliseerde code kost een treinrit (heen- en terug vanuit elk Belgisch station) slechts 9,80 euro per persoon. Een bus- en tramticket kost 1,60 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar reizen gratis met de trein. “Zelfs voor een gezin met drie kinderen kost de treinreis minder dan een dag de auto parkeren. Het plezier krijg je er gratis bovenop”, aldus Luc Abbeloos.

De trein alsmaar populairder

Een recordaantal van 243,9 miljoen reizigers koos in 2018 voor de trein. De trein wordt daarmee alsmaar populairder. Reizigers nemen niet alleen de trein om naar het werk of naar school te gaan, maar ook in hun vrije tijd. Voor hen is de trein een comfortabel, snel en duurzaam alternatief voor de wagen en de files. NMBS speelt daar sterk op in, door het treinaanbod uit te breiden en extra voordelige treintickets te lanceren, zoals Happy Trip. Dankzij de samenwerking met Westtoer is het voor de reiziger nu nog aantrekkelijker om het verblijf in West-Vlaanderen en het vervoer per trein te combineren.

Happy Trip is te boeken via www.westtoer.be/happytrip.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.