Home > Westtoer bekroont 20 laureaten van het West-Vlaams toerisme

Westtoer bekroont 20 laureaten van het West-Vlaams toerisme

Geschreven op 26 september 2018 om 08:36 door Mario De Wilde

Westtoer heeft tijdens ‘De Nacht van Westtoer’ in Kursaal Oostende de 20 laureaten van het West-Vlaams toerisme bekroond. In totaal hebben 70 waardevolle kandidaten een dossier ingediend. Voor Westtoer zijn alle laureaten uitmuntende ambassadeurs voor het West-Vlaams toerisme. Naast de 20 laureaten heeft de jury zes winnaars geselecteerd. De Prijs van Verdienste gaat naar Hubert Rubbens van Oostende voor Anker. De Innovatie- en creativiteitsprijs is uitgereikt The tAble van Ariane Hotel (Ieper). De prijzen voor beste toeristische ondernemer zijn respectievelijk toegekend aan Piet Wostyn van Mostaard Wostyn (Torhout) voor het Brugse Ommeland, Xavier Vercaemst van Hotelgroep C-Hotels voor de Kust, Cindy Monnens van Kaffee Damast (Kortrijk) voor de Leiestreek en Martin Bacquaert van Wijndomein Entre-Deux-Monts (Heuvelland) voor de Westhoek.

Het provinciebedrijf Westtoer reikt voor de zevende maal prijzen uit aan verdienstelijke ondernemers en organisaties die actief zijn in de toeristisch-recreatieve sector.

Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “Alle laureaten zijn winnaars. Het feit dat er meer dan 70 kandidaten werden voorgedragen wijst op de grote dynamiek en de ongebreidelde innovatiedrang van onze toeristische actoren. West-Vlaanderen telt zoveel creatieve initiatieven en ondernemingen dat we onbetwistbaar de belangrijkste provincie op het vlak van toerisme in Vlaanderen en België blijven. Het was dus niet eenvoudig kiezen voor onze deskundige jury. Uiteindelijk werden 20 waardevolle laureaten en zes verdienstelijke winnaars geselecteerd”.

20 laureaten als ambassadeur

De Prijs van Verdienste (het kunstwerk ‘De Reiziger’ van Johan Tahon) wordt toegekend aan een persoon die een structurele bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het receptief toerisme of op het vlak van de recreatieve ontwikkeling in West-Vlaanderen.

Laureaten: Stefaan Couttenye (’t Hommelhof Watou), Dieter Dewulf (Visit Bruges), Hubert Rubbens (Oostende Voor Anker vzw) en Veronique Vandewalle (Parkhotel Kortrijk).

De Innovatie- en Creativiteitsprijs (een geldprijs van € 2.500) gaat naar een bedrijf of persoon die in de loop van de voorbije drie jaar een innovatief en creatief project heeft ontwikkeld op het vlak van het receptief toerisme of in de West-Vlaamse openluchtrecreatie.
Laureaten: Historium (Brugge), Lokaalmarkt (Deerlijk en Roeselare), The tAble van Ariane Hotel (Ieper) en Winter in Oostende van Toerisme Oostende vzw.

Beste toeristische ondernemer (1 per regio)

Voor de prijs van ‘Beste toeristische ondernemer’ huldigt Westtoer per West-Vlaamse regio één ondernemer die met zijn/haar onderneming de voorbije 3 jaar een voortrekkersrol speelde op vlak van toerisme en/of recreatie. Hij of zij draagt niet alleen bij tot de groei van de eigen onderneming maar grijpt ook de kans om bij te dragen aan de ontwikkeling van de hele toeristisch-recreatieve sector. De kandidaat is een toonbeeld van gastvrijheid en een ambassadeur voor het toerisme in West-Vlaanderen.

Laureaten:

Brugse Ommeland: Patrick Danneels (De IJshoeve Damme), Rudy Desmedt (VVV Lissewege vzw) en Piet Wostyn (Mostaard Wostyn Torhout).

Kust: Stefaan & Els Casier (Camping Veld & Duin Bredene), Sofie Ketels (Sofie’s Sunset en beachbars in Koksijde) en Xavier Vercaemst (Hotelgroep C-Hotels).

Leiestreek: Bruno Lambert (Bierkasteel – Brouwerij Van Honsebrouck Izegem), Cindy Monnens (Kaffee Damast Kortrijk) en Jeroen Verhaeghe & Stefanie Vaneeckhoutte (Achiel en Hector Tiegem)

Westhoek: Martin Bacquaert (Wijndomein Entre-Deux-Monts Heuvelland), Ilse & Niek Benoot-Watteyne (museum ‘Hooge Crater’ Ieper) en Stefaan Vanderstraete (Menin Gate School Hotels Ieper)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.