Home > West-Vlamingen Xavier en An uit Wingene steken handen uit de mouwen in ‘Steenrijk, Straatarm’

West-Vlamingen Xavier en An uit Wingene steken handen uit de mouwen in ‘Steenrijk, Straatarm’

Geschreven op 11 oktober 2021 om 13:57 door Mario De Wilde

Voor sommige kijkers hoeft het niet voorgesteld te worden, maar toch: ‘Steenrijk, Straatarm’ is een tv-programma waarin twee gezinnen gedurende een weekend van leven wisselen. Ze zijn qua inkomen echt tegenpolen van elkaar. Niet alleen verruilen zij hun huis, ook de huishoudportemonnee wisselt mee. Het ene gezin proeft van een luxeleven, terwijl de gefortuneerde familie plots heel creatief moet omspringen met zeer beperkte middelen. In de uitzending van donderdag ruilen Xavier Debaere (52) en An Verstraete (47) uit Wingene en hun zonen Louis (22) en Olivier (15) van huis en haard met het eenoudergezin van de familie Meys uit Oostmallle.

An en Xavier hebben elk drie eigen kinderen en drie plus-kinderen. Ze zijn ook op zakelijk vlak partners, want samen runnen ze het coachingbedrijf voor ondernemers Businesslab dat gevestigd is in Sint-Denijs-Westrem. De confrontatie met het huis waarin ze terechtkomen is vrij hard. Het is ook een throwback die An en Xavier doet terugdenken aan tijden waarin ze het ook niet altijd even breed hadden. Al gauw valt op dat ook in moeilijkere omstandigheden hun ondernemende spirit de bovenhand neemt. Een van Ans favoriete quotes is ‘Het is niet de wind, maar de stand van onze zeilen die onze richting bepaalt’. Dat illustreert ze haast instinctmatig wanneer het gras in de woeste tuin van het huis waar ze te gast zijn, moet gemaaid worden. De ontmoeting nadien met het andere gezin is doorspekt met zowel ernst als humor. Soms wordt het ook zeer emotioneel en ontroerend.

Businesslab leert bedrijfsleiders van kleine ondernemingen hoe ze hun zaak beter kunnen runnen en waardoor ze uiteindelijk ook meer winst, meer voldoening en meer vrije tijd kunnen creëren. Het West-Vlaamse duo helpt eenmanszaken en bestuurders van kleine BV’s financiële zekerheid en onafhankelijkheid te verwerven waarvan vele zelfstandigen dromen, maar waarin slechts weinigen slagen.

Sinds de oprichting in 2014 namen al meer dan 3000 bedrijfsleiders deel aan één van de ondernemersopleidingen van Businesslab. In minder dan drie jaar nam het coachingbedrijf de kaap van de magische omzet van 1.000.000 euro. Vandaag behoren An en Xavier tot het selecte kransje van de best betaalde sprekers in Vlaanderen. In 2025 willen ze hun ultieme ambitie verwezenlijken, namelijk het Antwerps Sportpaleis laten vollopen met wat ze zelf noemen ‘ondernemers met goesting’.

Praktisch
De derde aflevering van ‘Steenrijk, Straatarm’ wordt uitgezonden via VTM 2 op donderdag 14 oktober 2021 om 21u40 en zondag 17 oktober 2021 om 18u50.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.