Home > West-Vlamingen Stephan en Greet hebben keten van 43 winkels in Wallonië

West-Vlamingen Stephan en Greet hebben keten van 43 winkels in Wallonië

Geschreven op 8 december 2023 om 13:30 door Mario De Wilde

Extra Shop, een toonaangevende winkelketen, opgericht in 1992 door de West-Vlaamse ondernemers Greet Huysentruyt (Harelbeke) en Stephan Lesage (Westrozebeke), heeft zich in de afgelopen decennia ontpopt tot een inspirerend voorbeeld van succesvolle Vlaamse ondernemers die zich uitstekend thuis voelen in het hart van Wallonië. Ze ontkrachten daarmee de stereotype beeldvorming over ondernemen en het economisch klimaat in het zuiden van ons land.

Stephan Lesage en Greet Huysentruyt openden hun eerste winkel in 1992 in Comines, en sindsdien hebben ze niet alleen hun bedrijf, maar ook hun visie laten groeien. Wat begon als een bescheiden winkel van 100 vierkante meter, is uitgegroeid tot een bloeiende retailketen met 43 winkels in Wallonië met een totaaloppervlakte van 70.000 m². Het echtpaar heeft altijd vastgehouden aan hun waarden en heeft een bedrijfscultuur gecreëerd gebaseerd op de principes van respect en empathie, authenticiteit, enthousiasme, teamgeest en toewijding aan hun klanten.
Stephan Lesage & Greet Huysentruyt: “We zijn ons er eigenlijk niet van bewust dat wij met Extra Shop een atypisch ondernemersverhaal schrijven, net omdat ondernemen in het zuiden van het land voor ons zo evident is. Met onze jarenlange ervaring kennen we de Waalse markt én klant door en door. ”
Atypisch
Het verhaal van Extra Shop is een ongebruikelijk voorbeeld van Vlaamse ondernemers die met succes hun ondernemingsavontuur zijn begonnen in Wallonië en daar steeds verder zijn blijven uitbreiden. Hun groei is het resultaat van hard werken, vastberadenheid en het vermogen om sterke menselijke banden te smeden in een andere taal en cultuur. Dag na dag blijven Greet en Stephan zich inzetten voor hun bedrijf en hun medewerkers met dezelfde passie als op de eerste dag. Hun toewijding en enthousiasme zijn een bron van inspiratie voor iedereen binnen het bedrijf.
Medewerkers centraal
Bij Extra Shop staat een solide personeelsbeleid centraal, waarbij de nadruk ligt op het welzijn van medewerkers, waardoor burn-outs dan ook bijna niet voorkomen. Dit beleid omvat uitgebreide training en ontwikkelingsmogelijkheden, waardoor medewerkers hun vaardigheden kunnen verbeteren en kunnen groeien. Bovendien worden maatregelen genomen om een gezonde balans tussen werk en privéleven te ondersteunen. Dit alles weerspiegelt de sterke toewijding van Extra Shop aan het creëren van een gezonde, gelukkige en productieve werkomgeving voor haar team, wat bijdraagt aan het succes van het bedrijf.
Over Extra Shop
Extra Shop is een winkelketen opgericht in 1992 door Greet Huysentruyt en Stephan Lesage. Met 44 winkels verspreid over Wallonië biedt Extra Shop een breed scala aan producten en stelt het de waarden: respect en empathie, authenticiteit, duurzaamheid, enthousiasme, teamgeest en toewijding aan klanten hoog in het vaandel. Hun verhaal is een voorbeeld van Vlaamse ondernemers die met succes in Wallonië opereren en een blijvende impact hebben op de regio.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.