Home > West-Vlamingen boeken in ons land het meest hun overnachtingen via online platformen

West-Vlamingen boeken in ons land het meest hun overnachtingen via online platformen

Geschreven op 4 april 2023 om 12:29 door Mario De Wilde

West-Vlaanderen mag dan misschien wel een conservatief imago hebben, vorig jaar telde onze provincie wel bijna een miljoen geboekte overnachtingen via online platformen zoals Airbnb of TripAdvisor. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat en daarmee kroont West-Vlaanderen zich tot de nummer één van het land.

Vooral de Europese kustregio’s lokken veel zogenaamde ‘platformtoeristen’ oftewel toeristen die hun verblijf online boeken. Uit cijfers van het Europese statistiekenbureau blijkt dat ook ons land aan een opmars bezig is. Zo waren er in onze provincie afgelopen zomer meer dan 900.000 online geboekte overnachtingen. Dat is een pak meer dan Luxemburg, die met ongeveer 300.000 overnachtingen het tweede hoogste aantal heeft. Antwerpen volgt op een derde plaats met ruim een kwart miljoen online boekingen.

Ook het aantal geboekte overnachtingen via online platformen in de Europese Unie is vorig jaar gestegen tot meer dan een half miljard. Dat de cijfers flink stijgen heeft voor een groot deel te maken met een serieuze inhaalbeweging na de coronapandemie. Toen waren er strikte reis- en verblijfsbeperkingen in de meeste landen van de wereld. Nu deze versoepeld zijn is het toerisme weer aan een heropleving bezig. En dat is ook tijdens deze Paasvakantie al te zien.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.