Home > West-Vlaming Peter Teerlinck levert unieke chocolade(kunst)werken aan Train Expo.

West-Vlaming Peter Teerlinck levert unieke chocolade(kunst)werken aan Train Expo.

Geschreven op 21 oktober 2020 om 10:05 door Mario De Wilde

Sinds gisteren kan je in Train World terecht voor Expo Choco Loco, een unieke tentoonstelling waar chocolade en treinen worden verweven. Train World is het Belgische treinmuseum van de NMBS, gelegen in en aan het station van Schaarbeek.

“Het Train World Museum heeft ons gevraagd om 23 sculpturen in chocolade te maken die verband houden met treinen in de ruime zin van het woord”, vertelt Bruggeling Peter Teerlinck, leerkracht aan Ter Groene Poorte. “Samen met mijn collega Bart Steegmans zijn we acht maanden geleden van start gegaan met het uittekenen en sculpteren van de 23 opgelegde werken. In totaal verwerkten we meer dan duizend kilo chocolade.”

Peter Teerlinck maakte zelf 18 van de 23 sculpturen. “Bloed, zweet en tranen, maar ik heb enorm fier op het resultaat. Ik denk dat we de opgelegde boodschap perfect vertaalden in uniek kunstwerken in chocolade. Het assortiment bestaat niet alleen uit treinen, maar uit alles wat eigenlijk bij het spoor hoort. Kom het gewoon eens bekijken.” Expo Choco Loco loopt nog tot eind februari 2021 in het station van Schaarbeek.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.