Home > Video. West-Vlaming Hannes Deweer (22) wint B.K. papieren vliegtuigjes gooien en mag naar W.K.

Video. West-Vlaming Hannes Deweer (22) wint B.K. papieren vliegtuigjes gooien en mag naar W.K.

Geschreven op 22 april 2022 om 11:39 door Mario De Wilde

Dries Feremans (26) uit Wilsele en Hannes Deweer (22) uit Kortrijk hebben zopas het Belgisch Kampioenschap in de niet alledaagse discipline ‘gooien met papieren vliegtuigjes’ gewonnen in Brussel. In de categorie Longest Distance kroonde Hannes Deweer zich als winnaar met een worp van 48 en een halve meter. “Ik ben verbaasd over mezelf! Ik heb helemaal geen ervaring met papieren vliegtuigjes vouwen en dit is de eerste keer dat ik deelneem aan Red Bull Paper Wings. Voor het event heb ik wel wat opzoekwerk gedaan naar hoe je het beste papieren vliegtuigje vouwt. De techniek is vooral om heel strak te vouwen, een korte aanloop te nemen en dan zo hard als je kan te gooien. En dat heeft dus gewerkt! Ongelooflijk leuk dat ik naar de wereldfinale ga! Ik doe m’n best om ons land trots te maken.” – Hannes Deweer, Winnaar Longest Distance. Met zijn overwinning plaatst hij zich voor de wereldfinale in Oostenrijk op 14 mei.

Officieel wereldkampioenschap

Wie kan een zelfgemaakt papieren vliegtuigje het langst door de lucht laten zweven? En wie heeft de vouwskills om de langste afstand af te leggen? Dat is waar het bij Red Bull Paper Wings om draait! De eerste editie was in 2006, en ondertussen mag Red Bull Paper Wings zich het officiële wereldkampioenschap papieren vliegtuigjes noemen. Het concept is even eenvoudig als het ingenieus is: je vouwt een vliegtuigje met een vel A4-papier en kan daarmee deelnemen in twee disciplines: Longest Distance en Longest Airtime.

De ‘Qualiflyers’ voor de Belgische finale van Red Bull Paper Wings in Antwerpen, Brussel, Leuven, Louvain-la-Neuve en Gent telden samen bijna 1000 inschrijvingen. De top drie in elke categorie stootte door naar de nationale finale in Gare Maritime in Brussel. Hannes Deweer, Dries Feremans en Tibo Wiels waren daar de hoogvliegers en werden tot nieuwe Belgische kampioenen gekroond. Samen zullen zij op 13 en 14 mei de eer van onze Belgische tricolore verdedigen in Oostenrijk en het opnemen tegen deelnemers uit alle uithoeken van de wereld. Wat er op het spel staat? De wereldtitel natuurlijk, maar ook een unieke vliegervaring met de beroemde Flying Bulls!

Praktische info:

Wereldfinale Red Bull Paper Wings

13 & 14 mei 2022

Hangar-7 Salzburg, Oostenrijk

Foto credits (KREW)

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.