Home > West-Vlaanderen vanuit de hoogte bekijken: glijden, klimmen & springen van vier uitkijkpunten

West-Vlaanderen vanuit de hoogte bekijken: glijden, klimmen & springen van vier uitkijkpunten

Geschreven op 8 mei 2024 om 09:48 door Mario De Wilde

West-Vlaanderen presenteert vier avontuurlijke evenementen op enkele van de meest opmerkelijke uitkijkpunten in de regio. Zo rappel je van een kerk of glij via een deathride van een toren naar beneden. Het initiatief is onderdeel van het Horizon 2025-project van Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen en heeft als doel het publiek de schoonheid van West-Vlaanderen vanuit een nieuw perspectief te laten beleven. Alle evenementen zijn gratis.

“Deze vier avontuurlijke evenementen zorgen voor extra beleving rond de Horizon 2025-uitkijkpunten in West-Vlaanderen. De activiteiten zullen ongetwijfeld voor een onvergetelijke ervaring zorgen. Dit initiatief is ook een uitnodiging aan bezoekers om de andere Horizon 2025-uitkijkpunten te ontdekken,” aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde voor Toerisme.

De vier evenementen vinden plaats op verschillende zondagen in juni en juli:

2 juni: Klim naar de top van de Uitkijktoren/Vuurtoren Vosseslag in De Haan met behulp van een grote touwladder en geniet van het uitzicht op de Noordzee (13u – 18u).

15 en 16 juni: Glij van de top van de Sint-Niklaastoren in Veurne naar de Grote Markt via een deathride (13u – 18u).

23 juni: Spring vanaf de Sint-Annakapel in Dentergem op een groot springkussen, nabij de Meikensbossen (13u – 18u).

7 juli: Rappel langs de Noordkant van de toren van de OLV Bezoekingkerk in Lissewege (13u – 18u).

Vooraf inschrijven wordt aangeraden om eventuele wachtrijen te vermijden. Registratie voor een tijdslot is mogelijk via www.visitwestvlaanderen.be/avontuuropgrotehoogte .

Horizon 2025 is een project van Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen met als doel tal van uitkijkpunten te realiseren en open te stellen. Alle uitkijkpunten zijn gratis toegankelijk en liggen langs fiets- en/of wandelnetwerken. In uitkijkpunten die in 2024 al werden geopend zijn de Pompentoren in Eernegem en het Westerpunt in De Panne.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.