Home > West-Vlaamse Thaiboksers in de prijzen, met dank aan Bronski Gym uit Ieper

West-Vlaamse Thaiboksers in de prijzen, met dank aan Bronski Gym uit Ieper

Geschreven op 17 februari 2020 om 09:31 door Mario De Wilde

Het Thaiboksen zit duidelijk in de lift in onze provincie. Onlangs mocht de jonge Ieperling Nicola Breyne (19), die traint bij Bronski Gym uit Ieper, twee Vlaamse titels op zijn naam opeisen. De eerste Vlaamse titel op Muay Thai regels was einde vorig jaar op het Thaiboksgala UC Contest in Kortrijk.
De tweede Vlaamse titel op K1 regels was vorige week tijdens het Thaiboksgala San Marco in Schelle. Dankzij het harde werk, motivatie en toewijding van zowel de atleet als de coaches, club en vrienden, blijft zijn talent maar groeien. Het palmares voor de titels was eveneens onverslagen.
Intussen loert het buitenland om de hoek met een deelname aan de W.K selectie van het Belgische Muay Thai Team. Daarnaast zal Nicola B. van divisie C naar B overstappen. Dus grootse plannen.

De thaiboksclub Bronski Gym groeit enorm qua leden. Op korte tijd is de gym van 30 naar 75 leden gestegen. Alsook jeugdvorming begint stilaan succes te krijgen, evenals de instroom van meisjes en dames. Doelstelling is 150 à 200 leden. Dan pas zijn coach Giorgi & Jimmy tevreden. Concreet, zij zoeken nog steeds nieuwe startende jeugd. Door de medewerking van de sportdienst van Ieper heeft de Gym ruimte gekregen om te groeien. Voorheen was dit niet mogelijk. De nieuwe zaal is voorzien van een prachtige boksring, bokszakken en een mattenvloer. Klaar voor de toekomst. Onlangs mocht Bronski Gym genieten van een nominatie als Sportclub van het jaar 2019. Net niet gewonnen, volgend jaar beter. Was een leuke ervaring. Last but not least, op het programma voor 2021 staat een eigen Thaiboksgala te organiseren, dit hoogstwaarschijnlijk met een club uit Kortrijk. Samen doet men alles beter volgens coach Giorgi & Jimmy.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.