Home > West-Vlaamse sympathisanten stappen op 1 april 200 km naar Compostela t.v.v. El Camino Bekegem

West-Vlaamse sympathisanten stappen op 1 april 200 km naar Compostela t.v.v. El Camino Bekegem

Geschreven op 19 maart 2024 om 07:21 door Mario De Wilde

Vorig jaar hebben enkele West-Vlaamse kernleden uit de regio Brugge met vastberadenheid 300 km te voet afgelegd op weg naar Santiago de Compostela ten voordele van de werking van de vzw El Camino Bekegem. Ze zamelden toen een bedrag van ruim 4000 euro in om de werking te ondersteunen. Dit jaar zetten ze de sponsortocht verder. Stefaan Huyghebaert, Vera Delbeke, Carine Raes, en Johan De Haes vertrekken op 1 april om 200 km verder te stappen op de Camino Francés van Burgos naar Léon. El Camino Bekegem VZW is een ontmoetingsplaats op weg naar een tijdelijk verblijf onder de vorm van een Soteriahuis voor mensen met psychosegevoeligheid, naasten en hulpverleners.
Via een crowdfundingsactie zamelde El Camino eerder al middelen in voor een tipitent met tuinkachel.

Bij El Camino Bekegem VZW komen ze al vijf jaar maandelijks samen in de ‘Open Kring’, een avond waar open en verbindend kan gedeeld worden over psychosegevoeligheid en het leven. Deze bijeenkomsten zijn heel ondersteunend en verbindend voor mensen met ervaring met psychose, hun naasten en hulpverleners. Deze ‘Open Kring’-avonden hebben al andere organisaties geïnspireerd en ‘El Camino Onderweg’ was al te gast in verschillende steden. Daarnaast organiseert El Camino Bekegem VZW weekends of midweeks met verblijf, ‘Op Stap met El Camino’, ‘El Camino Onderweg’, ‘Stemmenhoordersavond @ El Camino’ en ‘Zondag @ El Camino’.

Naast de activiteiten die ze aanbieden is de missie sinds de oprichting het realiseren van het eerste Soteriahuis in België. Een Soteriahuis biedt een huiselijke omgeving waar een kleine groep jongvolwassenen samenleven en de ervaring van een psychotische crisis delen. Zo’n huis is een alternatief of aanvulling op een opname in een psychiatrisch ziekenhuis, met nadruk op een persoonlijke benadering en ondersteuning voor en door mensen met ervaring met psychose, hun naasten en hulpverleners. Ze hebben hiertoe een projectdossier ingediend bij de Federaal Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en Vlaams Minster van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits. Je kan het projectdossier en folder raadplegen http://www.elcaminobekegem.be/soteria.

Donaties kunnen worden gestort op rekeningnummer BE10 0000 0000 0404 van de Koning Boudewijnstichting met actiecode ACT-37115 of de gestructureerde mededeling +++623/3711/50001+++. Giften vanaf 40 euro komen in aanmerking voor een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag. Meer weten? Surf naar http://elcaminobekegem.be/

 

 

1 reactie

Karin
Geschreven op 2024-03-19 09:50:22
Een hart onder de riem voor dit geweldig initiatief!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.