Home > West-Vlaamse Politiediensten rollen Roemeense dievenbende op die het op koper gemunt had

West-Vlaamse Politiediensten rollen Roemeense dievenbende op die het op koper gemunt had

Geschreven op 13 oktober 2022 om 13:20 door Mario De Wilde

Afgelopen maand heeft de dienst interventie van de politiezone RIHO tot driemaal toe koperdieven kunnen vatten in en rond de oude site van het AZ Delta, Wilgenstraat te Roeselare. De bal ging aan het rollen toen op 6 september een burger melding maakte van een verkeerd geparkeerd voertuig in de Rijselstraat. Bij nazicht bleek in het voertuig een gestolen transportkarretje te zitten afkomstig uit het leegstaande ziekenhuis. Gezien er in het gebouw eerder een metaaldiefstal was gepleegd was er het vermoeden dat dit opnieuw het geval zou zijn. De opgaande nachtploegen werden in deze zin gebrieft. Dit leverde het verhoopte resultaat op.

Op het einde van de nachtshift een dag later betrapte een patrouille 2 dieven met de Roemeense nationaliteit die koper (afkomstig van het leegstaande ziekenhuis) aan het inladen waren in het voertuig. Eén verdachte kon toen ontkomen door het ziekenhuis in te vluchten. De tweede verdachte werd gearresteerd en bekwam snelrecht.

In navolging van deze feiten werd er op en rond de site blijvend verhoogd toezicht gehouden en kon uiteindelijk op 04/10/2022 een tweede verdachte gevat worden. Bij nazicht in het leegstaande pand werd een ruimte gevonden waar het koper gestript werd door de verdachten. Bij deze ontdekking sprong een man door het raam om te kunnen ontsnappen aan onze patrouille. De man kon in eerste instantie ontkomen doch door de gedrevenheid van onze collega’s kon betrokkene samen met een kompaan gevat worden op 10/10/2022. Opnieuw was er in het leegstaande ziekenhuis een ruimte ingericht om het koper te strippen. Beide verdachten kregen snelrecht inzake de diefstal. Eén van hen stond nog geseind in het kader van een Europees Aanhoudingsbevel en werd aangehouden. Aan de hand van cameraonderzoek kon worden aangetoond dat de man die bij de eerste feiten de vlucht nam diegene is die gevat werd bij de derde reeks arrestaties.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.