Home > West-Vlaamse partners gaan via ‘Oproep WinVorm’ op zoek naar ontwerpers voor opdrachten in Koksijde en Poperinge

West-Vlaamse partners gaan via ‘Oproep WinVorm’ op zoek naar ontwerpers voor opdrachten in Koksijde en Poperinge

Geschreven op 21 januari 2019 om 12:54 door Mario De Wilde

Via ‘Oproep WinVorm’ gaan de Provincie West-Vlaanderen, de intercommunales WVI en Leiedal en de Vlaams Bouwmeester opnieuw op zoek naar ontwerpers voor verschillende opdrachten van West-Vlaamse lokale besturen.Voor deze veertiende editie zijn er twee opdrachten: de herinrichting van de abdijsite Ten Bogaerde in  Koksijde en een masterplan voor de Vroonhofsite in Poperinge.

Verloop procedure
Ontwerpers en ontwerpteams die zich willen kandidaat stellen, kunnen zich inschrijven via de website tot vrijdag 22 februari. Ze kunnen hun kandidatuur indienen voor één of beide opdrachten. De selectie van de ontwerpers gebeurt in het voorjaar. Daarna gaan per project drie ontwerpteams aan de slag. De geselecteerde ontwerpen worden door de opdrachtgever vergoed. Er wordt gemikt op projecten met een investeringsbedrag van maximaal 2 miljoen euro, waaronder een maximum ereloon van 221.000 euro excl. BTW.

‘Oproep WinVorm’
‘Oproep WinVorm’ is een architectuurwedstrijd die West-Vlaamse publieke overheden ondersteunt bij de selectie van goede ontwerpers en ontwerpteams. Het gaat telkens om diverse opdrachten op vlak van bouwkunde, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Het is de intentie om ‘Oproep WinVorm’ twee maal per jaar te organiseren. Nu is het initiatief toe aan zijn veertiende editie. De afgelopen dertien oproepen, sinds de zomer van 2012, waren een succes. In totaal stelden zich meer dan 500 ontwerpers kandidaat voor 77 opdrachten. Momenteel zijn de ontwerpers van de vorige opdrachten nog aan de slag.

Variant van de ‘Open Oproep van de Vlaams Bouwmeester’
‘Oproep WinVorm’ is voor de Provincie West-Vlaanderen wat de ‘Open Oproep van de Vlaams Bouwmeester’ is voor Vlaanderen. Dat initiatief helpt openbare besturen die op zoek zijn naar een goede ontwerper om tot architecturale, landschappelijke en ruimtelijke kwaliteit te komen. Een succesvol initiatief. Al is er volgens de partners van ‘Oproep WinVorm’ ruimte voor een West-Vlaamse variant. Het grote verschilpunt met de ‘Open Oproep’ op Vlaams niveau is de sterke lokale verankering: de opdrachtgevers van ‘Oproep WinVorm’ zijn vooral lokale West-Vlaamse overheden en besturen die vanuit de Provincie ondersteund en begeleid worden.
Bij ‘Oproep WinVorm’ wordt er ook ter plaatse vergaderd en wordt de procedure zo kort mogelijk gehouden.

Meer info op www.west-vlaanderen.be/oproepwinvorm

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.