Home > West-Vlaamse Kick-off van Ondernemers voor de Klas in Brugge

West-Vlaamse Kick-off van Ondernemers voor de Klas in Brugge

Geschreven op 15 januari 2019 om 17:48 door Mario De Wilde

Gisteren vond de West-Vlaamse Kick-off plaats van Ondernemers voor de Klas: hét grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen. Meer dan 450 ondernemers trekken de komende 8 weken naar klassen voor in totaal meer dan 750 gastlessen. Dit om de bewustwording van het belang van ondernemerschap én ondernemingszin bij jongeren te verhogen en het wederzijds begrip tussen werkgevers en toekomstige werknemers te vergroten. Daarnaast wil Vlajo met Ondernemers voor de Klas ondernemende jongeren warm maken om een eigen onderneming op te starten.

Alphonse Degryse van ADC

In West-Vlaanderen stond maandag in alle vroegte Alphonse Degryse van ADC klaar om de jongeren van het vijfde jaar Marketing & Ondernemen mee te nemen in zijn ondernemersverhaal en -ervaringen. Daarna boeide David Geens van Nucleus de leerlingen van het vijfde en zesde IT & Netwerken met zijn passie voor IT én ondernemen tout court. Dhr. Geens drukte de leerlingen o.a. op het hart “Een fout is niet meer dan een kans om bij te leren” en “Als het te gemakkelijk gaat, waar zit de uitdaging dan nog?”. De leerlingen mochten na de uiteenzetting vragen stellen, waaruit duidelijk bleek dat een aantal onder hen een toekomst als ondernemer zeker overweegt!

Ondernemers voor de Klas is een Vlajo-initiatief in samenwerking met structurele partners Pulse Foundation, ETION, VKW Limburg en projectpartners BNP Paribas Fortis, essenscia vlaanderen, JCI Vlaanderen en Limburg Startup.

Onderwijs en bedrijfsleven in dialoog

Met een belangrijke studie- of beroepskeuze in het vooruitzicht zitten jongeren met heel wat belangrijke vragen als: wat verwachten bedrijven van afgestudeerden; welke vaardigheden zijn noodzakelijk om in een bedrijf succesvol mee te draaien en wat betekent ondernemerschap en ondernemer zijn nu precies? Niets zo spannend als deze vragen rechtstreeks aan ondernemers en bedrijfsleiders zelf te stellen!

 

——————————————————————————–

Over Vlajo

Vlaanderen bulkt van jong ondernemend talent. Op de schoolbanken herken je jongeren die initiatiefrijk en creatief zijn, die buiten de lijntjes durven kleuren, die kansen zien én grijpen. Alleen komen die jonge entre- én intrapreneurs vaak niet vanzelf bovendrijven. Hun ondernemingszin moet gestimuleerd worden. Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw, kortweg Vlajo, biedt praktijkgerichte onderwijsprogramma’s aan – van in de kleuterklas tot aan de universiteit – om de ondernemingszin bij jongeren te stimuleren en hun ondernemende competenties te ontwikkelen. Met meer dan 120.000 ondernemende jongeren en bijna 7.500 leertrajecten is Vlajo in Vlaanderen de referentie in onderwijsprojecten rond ondernemerschap. www.vlajo.org

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.