Home > Kijk. West-Vlaamse Kerstman bracht opnieuw blijdschap en cadeautjes naar Egypte

Kijk. West-Vlaamse Kerstman bracht opnieuw blijdschap en cadeautjes naar Egypte

Geschreven op 27 december 2023 om 07:28 door Mario De Wilde

De West-Vlaamse Kerstman, alias Koen Hallaert, bracht afgelopen dagen voor de elfde keer warm, leuk, hoopvol, positief nieuws om de wereld in te sturen…Hij maakte zelfs vanuit de cockpit landing in Hurghada mee dankzij Brussels Airlines. Hij kwam vanuit Brussel met Brussels Airlines, 30 kg snoep, kleurpotloden, stiften en een spaarpotje voor kansarme moeders om er de kerstdagen door te brengen.

Wat een ervaring
Door een storm boven Europa, de gunstige wind en de goeie positie van de straalstroom duurde de trip slechts 3u.55 min. waar we anders bijna 5u. over doen. De crew had dit zelden meegemaakt. De sfeer aan boord was fantastisch! Zowel de crew als het vliegtuig was volledig in kerstsfeer gestoken. Er werd net nog geen Jingle Bells gezongen. Als kers op de taart werden de Kerstman en zijn echtgenote door de gezagvoerder en de co-piloot uitgenodigd om de landing vanuit de cockpit op de luchthaven van Hurghada mee te maken. Deze 40 minuten waren onbeschrijfelijk. Een gevoel dat moeilijk onder woorden te brengen is. Gewoon fantastisch !

Een hart voor kansarme kinderen
Koen Hallaert (50) en Isabelle Plasman (47) zijn leerkrachten in het buitengewoon lager onderwijs Wonderwijs Brugge in Assebroek. Samen hebben ze een klas en zelfs hun hond Chica gaat halftijds mee naar school. Het gezin heeft hun hart verloren in Egypte en in de kerstperiode gaat Koen al voor de 11de keer als Kerstman om er toeristen maar zeker ook heel wat kansarme kinderen al dan niet met een beperking te verrassen en hen een leuke dag te bezorgen. Dankzij een goede voorbereiding met Brussels Airlines, The Three Corners Hotels & Resorts en het management van de luchthaven in Hurghada verliep alles opnieuw vlekkeloos. De Kerstman sprak op de SN3325 vlucht de passagiers toe in 3 verschillende talen en had voor iedereen wat lekkers mee. Na een kleine 4 uurtjes vliegen, een recordtijd, stonden heel wat mensen op de internationale luchthaven van Hurghada de Kerstman op te wachten.

El Gouna
Op Kerstmis was de Kerstman te gast in El Gouna. Op uitnodiging van de familie Lambrecht & The Three Corners Hotels & Resorts werden de kinderen, hun ouders en het personeel verrast.
Na een ritje met de Tok Tok, kwam de Kerstman met zijn 3 Elfjes vanop de lagune aangevaren. Als extra verrassing had de Kerstman dit jaar 3 helpers mee om hem zoveel mogelijk bij te staan in deze drukke tijd. Daarna stond kameel Mickey Mouse klaar om de Kerstman verder door de woestijn te helpen…
Ook de Egyptische pers was opnieuw talrijk aanwezig. Heel wat nieuwszenders en internetkranten gingen LIVE op antenne om de Belgische Kerstman te verwelkomen. Ze blijven het fantastisch vinden dat een Belg dit doet. Onder een stralende zon, 25 graden in de schaduw zal de Kerstman voor de volgende jaren toch moeten uitkijken naar een korte, rode broek. Want na meer dan 100 keer Ho Ho Ho… Merry Christmas, is het puffen en zweten geblazen.

Bezoek aan Resala Hurghada… Hartverwarmend !
Op 2de Kerstdag bezocht de Kerstman Resala Hurghada, een organisatie die instaat voor de zorg van kinderen die het minder goed hebben. Kinderen al dan niet met een beperking. 125 kinderen kregen een zakje veggie snoep, potloden of stiften. Maar ook voor Resala Qusseir en de weeskinderen van Marsa Alam had de Kerstman nog iets in petto. Koen & Isabelle bezorgen de kinderen graag de mooiste dag van het jaar. Het bezoek van de Kerstman tovert een lach op hun gezicht en de sfeer is met geen woorden te beschrijven… Hier doen we het voor! Genieten van kleine gelukjes.

Kansarme, alleenstaande moeders worden ook dit jaar niet vergeten
Kansarme, alleenstaande moeders krijgen ook heel weinig aandacht en ook hen wilden we de mooiste dag van het jaar schenken. Daarom zamelden we geld in. Dankzij de actie “Kerstman 2023” konden we 100 kansarme moeders van Resala Hurghada elk 400 Egyptische pond (+/- €10,00 ) schenken. De rest van het geld wordt verdeeld over de verschillende projecten in El Qusseir, Marsa Alam & Luxor. Bij elk project staat de zorg voor kansarme kinderen al dan niet met een beperking centraal.

Kerstman onverwacht op bezoek in het ziekenhuis
De vader van onze taxichauffeur moet 2 of 3 keer per week naar het ziekenhuis in Hurghada voor een nierdialyse. Hij vroeg de Kerstman om ook daar eens een bezoekje te brengen en eventueel iets te voorzien voor hen… De publieke ziekenhuizen zijn niet te vergelijken bij deze in ons land. De gezondheidszorg kan daar ook wat extra steun gebruiken… Dankzij de steun van velen was er ook voor 50 kansarme patiënten 400 Egyptische Pond voorzien. (+/- €10,00 )

Dank je wel
De Kerstman wil langs deze weg iedereen van harte danken voor hun bijdrage… in het bijzonder ‘Ferm Zuienkerke’ die zorgde voor 125 zakjes snoep, potloden en stiften. Vele kleintjes maken groot ! Wie de projecten verder wil blijven steunen, kan nog steeds een bijdrage doen en storten op de goeddoel rekening : BE46 0018 0272 9236 op naam van Hallaert-Plasman met mededeling ‘Kerstman Egypte’.

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.