Home > West-Vlaamse dichteres schrijft autofictie ‘Wie heeft Delphine Lecompte vermoord?’

West-Vlaamse dichteres schrijft autofictie ‘Wie heeft Delphine Lecompte vermoord?’

Geschreven op 21 april 2023 om 09:50 door Mario De Wilde

‘Ik nam me voor om een betere schrijver te worden: gedisciplineerd zou ik elke dag minstens drie uren lang aan mijn teksten werken. De discipline zou misschien vuur worden. Vuur zou bezetenheid kunnen worden. En van bezetenheid was het een korte route naar genialiteit. Of naar waanzin.’ Wie heeft Delphine Lecompte vermoord? Het antwoord op die omineuze vraag ligt verscholen in deze monumentale levensschets.

Delphine Lecompte is stekelig, grof, vilein, schalks, mystiek en briljant. Dit werk toont haar leven, van haar jeugd in De Panne tot vandaag in de huurwoning van de voormalige vrachtwagenchauffeur. Dat alles in een taal die enkel Lecompte durft te hanteren, binnen een universum waarover alleen zij heerst. Zo bezweert zij een leven van misbruik en destructie, zo kan zij haar leven redden. Een taalkundig meesterwerk. Een intrigerende, ruwe en
kwetsbare autobiografie

Over de auteur
Delphine Lecompte is dichteres. Ze was onder meer stadsdichter van Damme, schrijft al jaren voor Humo en raakte bekend bij het grote publiek dankzij haar deelname in De Slimste Mens. Ze publiceerde haar debuut Kittens in the boiler in 2004 en won onder meer de Buddingh’-prijs en de Provinciale Prijs voor Letterkunde.

Delphine Lecompte – Wie heeft Delphine Lecompte vermoord? Verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts. ISBN 978 90 7220 177 5 | Paperback | 400 pag. | € 24,99.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.