Home > West-Vlaamse chocolatier wint internationale prijs met zijn hemelse Petit Melo.

West-Vlaamse chocolatier wint internationale prijs met zijn hemelse Petit Melo.

Geschreven op 4 februari 2020 om 11:00 door Mario De Wilde

Tijdens de ISM-beurs in Keulen, een van de belangrijkste vakbeurzen voor chocolade en zoetwaren, kaapte de Kortrijkse Chocolatier Vandenbulcke de tweede plaats weg in de New Product Showcase award met zijn nieuwste aanwinst: Petit Melo. De award bekroont de beste nieuwe creaties of de meest innovatieve verpakking. Daarbij houdt de onafhankelijke jury rekening met design, smaak en duurzaamheid. In totaal waren er 189 deelnemers in de New Product Showcase. De andere winnaars zijn Dr. Karg’s Bio Linsen-Snacks en Lakritz Coooky.

Duurzaamheid troef

Met Petit Melo zet Chocolatier Vandenbulcke in op kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid. Dit ligt volledig in lijn met hun nieuwe strategie. Zo gebruikt men bijvoorbeeld zoveel mogelijk chocolade van duurzame oorsprong. Daarnaast riep de chocolatier Bulckies World in het leven, een reeks initiatieven die ten goede komen aan het product, milieu, de mens en maatschappij rond chocolade. Zo streven ze naar een 100% recycleerbare en ecologische verpakking en draagt al het karton het FSC-label, zoals het geval is bij Petit Melo. Daarnaast beperkt het bedrijf afval en productieoverschotten tot een absoluut minimum. “We zijn heel trots om op de ISM-beurs de tweede plaats weg te kapen. Dit is voor ons en de chocoladewereld immers een van de belangrijkste events van het jaar”, aldus Jelle Vandenbulcke, CEO van Chocolatier Vandenbulcke. “Het is de bekroning van het harde werk dat ons team het voorbije jaar heeft verzet. Daarnaast is het voor ons ook een bevestiging dat we met onze nieuwe strategie, die volledig inzet op de kwaliteit en duurzaamheid van het product en de wereld errond, de juiste beslissing hebben genomen.”
Gouden klassieker met moderne twist. De klassieke melo-cake beleeft al een tijdje een revival. Maar tot nu toe waren ambachtelijke melo-cakes en melo-pralines alleen verkrijgbaar via chocoladewinkels of in beperkte oplage. Chocolatier Vandenbulcke wil dat veranderen met Petit Melo die overal en voor iedereen beschikbaar is. Petit Melo brengt hulde aan de klassieke melo-cake door er een unieke kleine praline van te maken met een moderne twist, want het komt in vier verrassende smaken: framboos, hazelnoot en vanille met melkchocolade of pure chocolade. Dat alles komt in een frisse, moderne verpakking die ook de jury kon smaken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.