Home > West-Vlaamse Belgian Quo Band weet drie originele leden te strikken voor benefietfestival in Tielt

West-Vlaamse Belgian Quo Band weet drie originele leden te strikken voor benefietfestival in Tielt

Geschreven op 24 mei 2023 om 08:10 door Mario De Wilde

Van een stunt gesproken: de West-Vlaamse Belgian Quo Band wist drie originele Britse leden te strikken voor het grote benefietfestival van komend weekeinde in Tielt. De leden van de Belgian Quo Band komen uit Tielt (Rik Michels – gitarist & zanger), Torhout (Lieven Vandenbroucke – bassist), Gent (Wesley Jaques – drummer) en Poelkapelle (Geert Callens – gitarist) en op vooravond van dit uitzonderlijk optreden hadden we een interview met de West-Vlamingen.

• Vorige week waren jullie nog op tour in Nederland en Duitsland, samen met een groep fans?
Klopt! We beleven inderdaad hoogdagen. Het is een zotte maand. Vorige week speelden we een paar shows in het buitenland en we hadden voor de gelegenheid een echte tourbus gehuurd bij Starstruck. Het leek ons een leuk en uniek idee om fans mee uit te nodigen op de bus en hen zo te laten proeven van het echte leven on the road.
• Een echte tourbus zei je?
Klopt, de firma Starstruck is gepsecialiseerd in artiestenvervoer. Vlak voor ons was Milow nog enkele weken op tour met deze bus en vlak na ons vertrekken ze voor een maand door Europa met de Amerikaanse metalband Pantera. Dit zijn dubbeldeck bussen die speciaal ingericht zijn met een keuken, zithoek, slaapplaatsen “bunks” genaamd. Die bussen zijn echt voorzien van alle comfort, het zijn eigenlijk een soort grote mobilhomes voor 16 personen.
• Jullie orgeniseren deze week zelf een festival?
Elk jaar verlenen wij onze medewerking aan minstens één goed doel en geven wij een gratis optreden als steun. Dit jaar is het de eerste keer dat we zelf iets ograniseren. Alle opbrengst gaat naar Stiching Me To You die het onderzoek naar Leukemie helpt financieren.
• Het lijkt me niet evident om een festival zomaar op poten te zetten?
Nee, maar we hebben een zeer grote steun aan de mensen van het Patersdreef festival in Tielt. Zij helpen logistiek het event in goede banen leiden. Zonder hun know-how en contacten zou het zeker niet zo vlot verlopen zijn om alles geregeld te krijgen. Het begon allemaal met het vastleggen van een zaal, we wilden het niet te groots zien en er werd gekozen voor het OC in Aarsele. “Een gezellig gevulde zaal, dat zou mooi zijn” dachten we. Nog voor we de affiches begonnen uit te hangen was ons event echter al uitverkocht.
• Wie hebben jullie weten te strikken?
De bassist van Status Quo heeft een soloproject en het leek me leuk hen naar Vlaanderen te halen. Status Quo zelf is uiteraard onbetaalbaar voor ons, maar in 2023 treden ze ook niet op, want Francis Rossi (de frontman) tourt solo door de Engelse theaters met een lezing over zijn carrière. Toen ik de bassist over ons project sprak was hij zo enthousiast dat hij meteen instemde om aanwezig te zijn met zijn band. Toen ben ik op mijn stoute schoenen doorgegaan en heb ik de drummer en gitarist ook een mail gestuurd en ook zei waren direct te vinden voor het idee! Ik had plots drie leden van Status Quo op mijn affiche staan, en dat allemaal in het bescheiden OC Aarsele!?
• Maar dat was nog niet alles?
Neen, want ik lanceerde via facebook een oproep naar andere bands die wilden spelen op deze benefiet. Ik kreeg echt een lawine aan berichten! Uit de grote groep heb ik twee bands geselecteerd:
◦ Beuk: Dit is een Brugse rockband die alles in het Nederlands doet. Heel straffe mannen, want met hun Nederlandstalige muziek trekken ze meermaals per jaar naar het buitenland en hebben ze ook goede voet aan wal in Engeland. Ze mochten vorig jaar ook het Alcatraz metalfestival openen in Kortrijk. Dus de moeite waard om present te zijn om 18u
◦ Belgian Quo Band: uiteraard spelen we die avond ook zelf, want Status Quo is uiteraard de rode draad die avond
◦ Rhino’s Revenge: dit is de band rond Quo’s bassist Rhino. Ongetwijfeld zal hij ook enkele nummers van de legendarische Britse band brengen. Voor deze gelegenheid speelt Leon Cave, Quo’s drummer, ook mee met de band.
◦ Koyle: Dit is één van de beste rock-coverbands van de benelux, enkele jaren terug wonnen ze zelfs de wedstrijd “Clash of the coverbands”. Ze brengen nummers van Bon Jovie, Europe, Scorpions tot Rammstein en Iron Maiden. Vuurwerk verzekerd!
• Hoe kunnen mensen nog aan tickets raken?
Het klinkt vreemd, maar ik moet zeggen “spijtig genoeg is het uitverkocht”.  Maar speciaal voor jullie hebben we toch nog twee GRATIS tickets weg te geven: Stuur een mailtje naar info@belgianquoband.be, vertel ons waarom jij dat ticket zou moeten winnen, en wie weet… 

Foto van links naar rechts: Wesley Jaques (organisator en drummer bij Belgian Quo Band), Linda Paepe/Franky Craeymeersch & Gino De Pypere (Patersdreef Festival), Philippe Vindevogel (Stichting Me To You).

Meer info over Belgian Quo Band: www.belgianquoband.be en Stichting Me To You: www.stichtingmetoyou.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.