Home > Wervelend Club Brugge veegt Racing Genk van de mat: 4-0

Wervelend Club Brugge veegt Racing Genk van de mat: 4-0

Geschreven op 24 april 2024 om 22:46 door Mario De Wilde

Een wervelend Club Brugge heeft vanavond op eigen veld een ruime 4-0 overwinning geboekt tegen KRC Genk. Ferran Jutglà bracht Blauw-Zwart al vroeg op voorsprong en na de pauze scoorde een ontketend Club nog drie keer via Skóraś, Thiago en De Cuyper.

Nicky Hayen voerde drie wijzigingen door aan het team dat zondag won op Union. Joel Ordóñez nam achterin de plaats in van Jorne Spileers, terwijl op het middenveld Denis Odoi de geschorste Hugo Vetlesen verving. Voorin kreeg Ferran Jutglà de voorkeur op Antonio Nusa.

Club heeft de voorbije weken uiteraard vertrouwen getankt en ging ook op datzelfde elan door tegen Genk. De Bruggelingen duwden het gaspedaal meteen volledig in en versierden al binnen de dertig seconden een eerste kans: Vanaken kon echter net niet bij een voorzet van Thiago. Enkele minuten later onderschepte doelman Vandevoordt een voorzet van Skóraś net voor de aanstormende Thiago en Jutglà. Aan de overkant ging een voorzet van El Hadj voorbij Tolu en El Ouahdi. Bij de volgende aanval van Blauw-Zwart was het wel raak. Jackers lanceerde met een verre uittrap Skóraś, die op zijn beurt Jutglà kon bedienen in de zestien meter. Zijn poging werd op de lijn gered door McKenzie, maar de Spanjaard kon de rebound wel binnenduwen.

Een droomstart dus voor Club dat ook daarna baas bleef. Na een kwartier ging Skóraś in de zestien meter over het been van McKenzie, maar Lothar D’Hondt liet doorspelen. Genk ging na verloop van tijd wel nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker: een schot van Galarza vloog over doel, Jackers kon een voorzet van Fadera met de hulp van Mechele ontzetten, De Cuyper blokte een schot van Galarza en Jackers pakte een afgeweken schot van El Hadj. In het slotkwartier van de eerste helft waren het opnieuw de Bruggelingen die dreigden. Een schot van Vanaken werd afgeblokt en een poging van Skóraś vloog over doel. De beste kans was uiteindelijk voor Denis Odoi, maar hij kopte een voorzet van Jutglà van dichtbij over doel.

Ook na de pauze greep Club de Limburgers meteen bij de keel. Jutglà kon na vijf minuten alleen op doel af gaan, maar de Catalaan aarzelde te lang waardoor de kans verloren ging. Geen nood echter, want direct daarna was de dubbele voorsprong alsnog een feit. Na een voorzet van De Cuyper bediende Vanaken met een geniale kopbal de vrijstaande Skóraś en die trapte het leer met links in doel. Dik vijf minuten later stond het zelfs al 3-0: Thiago controleerde een weggewerkte bal op de borst en poeierde het leer staalhard voorbij Vandevoordt.

Ondanks de ruime voorsprong was de Brugse honger nog steeds niet gestild. Club bleef Genk van het kastje naar de muur tikken en dat resulteerde halfweg de tweede helft in een vierde doelpunt. Na een knappe aanval tikte Jutglà het leer tot bij Maxim De Cuyper en die trapte de 4-0 perfect in de hoek. De Bruggelingen haalden daarna de voet van het gaspedaal, waardoor Genk nog een paar kansjes kreeg. Vooral invaller Zeqiri toonde zich nog met enkele afstandsschoten, maar de score veranderde niet meer. Dankzij deze overwinning blijft Club Brugge op twee punten van leider Anderlecht.

Jupiler Pro League – Champions’ Play-offs: speeldag 5
Toeschouwers: 26.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Lothar D’Hondt
Club Brugge: Nordin Jackers – Kyriani Sabbe (71’ Bjorn Meijer), Joel Ordóñez (85’ Jorne Spileers), Brandon Mechele, Maxim De Cuyper – Denis Odoi, Raphael Onyedika, Hans Vanaken – Michał Skóraś (65’ Antonio Nusa), Igor Thiago (85’ Shion Homma), Ferran Jutglà (Philip Zinckernagel). Bank: Joe Bursik, Nick Shinton, Éder Balanta, Dedryck Boyata en Chemsdine Talbi. Coach: Nicky Hayen.
KRC Genk: Maarten Vandevoordt – Mujaid Sadick, Carlos Cuesta, Mark McKenzie – Zakaria El Ouahdi (60’ Ken Nkuba), Patrik Hrosovsky, Matias Galarza, Alieu Fadera (60’ Edouard Sobol) – Bilal El Khannouss (71’ Ibrahima Bangoura), Tolu Arokodare (71’ Christopher Bonsu Baah), Anouar Ait El Hadj (60’ Andi Zeqiri). Coach: Wouter Vrancken.
Gele kaarten: Arokodare.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 6’ Jutglà (1-0), 51’ Skóraś (2-0), 57’ Thiago (3-0), 67’ De Cuyper (4-0).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.