Home > Werner Willemyns en Ginette Brouckaert uit Roeselare zijn goud getrouwd

Werner Willemyns en Ginette Brouckaert uit Roeselare zijn goud getrouwd

Geschreven op 6 september 2022 om 09:29 door Mario De Wilde

Afgelopen weekend was het feest in Koers voor het gouden koppel Werner Willemyns en Ginette Brouckaert. Schepen Stefaan Van Coillie was erbij om het gouden koppel namens de stad geluk te wensen.Werner en Ginette, beide rasechte  Roeselarenaars leerden elkaar kennen via hun beide ouders in het vakantiedomein Les Dolimarts in Vresse-sur-Semois. Ze trouwden voor de wet en de kerk op 19 augustus 1972, schepen Albert Biesbrouck voltrok het burgerlijk huwelijk. Werner studeerde als elektricien af aan het VTI te Roeselare en was zijn hele beroepsloopbaan actief bij de toenmalige
RTT, wat nadien Belgacom werd en nu Proximus heet. Hij was er technieker en de laatste tien jaar verkoper en adviseur in de Proximus telefoonwinkel in het shoppingcenter te Kuurne. Ginette was receptioniste, telefoniste en hostess in het Coca-Cola filiaal van weleer langs de Brugsesteenweg.
SK Roeselare en De Klokke
Hun grote hobby van beide heeft alles met voetbal te maken. En dan in het bijzonder met SK Roeselare, waar Werner délégué, bestuurder en penningmeester was. Ginette baatte de kantine uit en was samen met Werner verantwoordelijk voor de Vips. Beide waren ook actief betrokken bij de verhuis van ‘t Motje naar Schiervelde. Door hun opgedane ervaring in de cafetaria en de goede contacten met de leveranciers werden ze gevraagd om op zelfstandige basis taverne De Klokke op de Grote Markt uit te baten. Dat hebben ze, met veel goesting, bijna tien jaar gedaan. Hun enige zoon Dimitri is beroepsmilitair bij de luchtmachtcomponent van defensie en woontsamen met zijn partner Petra Wauters en hun kleinkinderen Julie en Jasper in Leuven. Werner en Ginette waren ook nauw betrokken met de ter ziele gegane carnavalsgroep ‘De Sulferdoppers’, met mooie herinneringen en blijvende vriendschappen tot gevolg. Veel van hun vrije tijd brengen ze door in hun stacaravan op de camping Veld & Duin in Bredene. Ondertussen hebben ze ook al veel gereisd en ieder jaar verblijven ze twee keer 14 dagen op Gran Canaria. Sinds 2008 wonen ze op een gezellig appartement in de Stationsdreef, daarvoor in de David Tenierstraat te Rumbeke. “Vijftig jaar samen lief en leed delen kan maar door elkaar de nodige vrijheid te geven en er voor elkaar te zijn als het nodig is” zeggen beiden. We kunnen het niet mooier verwoorden. (Jos Mandel)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.