Home > Werkplekleren met IGW Oostkamp en VTI Brugge betekent ‘Bouwen aan de toekomst van vakmanschap’

Werkplekleren met IGW Oostkamp en VTI Brugge betekent ‘Bouwen aan de toekomst van vakmanschap’

Geschreven op 16 januari 2024 om 06:56 door Mario De Wilde

In een voortdurende inzet om studenten een praktijkgerichte en diepgaande leerervaring te bieden, organiseren IGW Oostkamp (Industrial Gears Watteeuw International n.v.) en het VTI (Vrij Technisch Instituut) van Brugge al bijna twee decennia werkplekleren. Ook dit jaar bloeit de samenwerking tussen deze twee entiteiten op, waarbij leerlingen een uitzonderlijke gelegenheid krijgen om een bedrijf van binnenuit te ontdekken. De lessenreeks, bestaande uit ongeveer zes sessies, plaatst de leerlingen rechtstreeks op de werkvloer. Het begint met een stevige theoretische basis verzorgd door de leerkracht van VTI Brugge, gevolgd door de cruciale stap om de verworven kennis toe te passen in de praktijk van IGW Oostkamp. Het curriculum bestrijkt diverse aspecten, variërend van bedrijfsorganisatie tot de diepgaande technische facetten van het industriële productiebedrijf.

Dit jaar ligt de focus onder andere op tandwielen en de bijbehorende processen voor duurzaamheid. De leerlingen worden volledig ondergedompeld in de wereld van tandwielen, waar ze niet alleen theoretische kennis opdoen, maar ook praktische experimenten uitvoeren in het laboratorium. Hierbij krijgen ze de kans om de kwaliteit van productieonderdelen te beoordelen, met specifieke aandacht voor maat- en vormvereisten, evenals mechanische
eigenschappen.

Leerkracht H. Vankerschaver benadrukt het unieke karakter van deze kans voor de leerlingen: “Werkplekleren stelt hen in staat om de opgedane kennis in de klas direct toe te passen in een echte werkomgeving, wat hun begrip van bedrijfsvoering en technologische processen verdiept.”

VTI Brugge wil ook zijn oprechte dank betuigen aan IGW Oostkamp en alle medewerkers die actief bijdragen aan het succes van het werkplekleren. “Deze samenwerking is van onschatbare waarde voor de educatieve ervaring van onze studenten, en we hopen dat deze vruchtbare samenwerking nog vele jaren zal voortduren. Met enthousiasme kijkt het VTI van Brugge naar de toekomst en hoopt het op verdere samenwerkingen met IGW Oostkamp om de volgende generatie vakmensen te blijven inspireren en voor te bereiden op de uitdagingen van de industrie.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.