Home > Werken N376 Westkapelse Steenweg in Brugge gaan volgende maandag van start

Werken N376 Westkapelse Steenweg in Brugge gaan volgende maandag van start

Geschreven op 8 augustus 2022 om 09:23 door Mario De Wilde

Volgende week maandag 16 augustus starten de voorbereidende nutswerken op de N376 Westkapelse Steenweg in Brugge, ter hoogte van de Zelzatebrug richting Dudzele. Gedurende vier weken zullen nutsmaatschappijen er de bestaande waterleidingen en huisaansluitingen vervangen. Vanaf 19 september start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op dezelfde plek met de vervanging van de huidige fietspaden door een verhoogde variant. Deze nieuwe fietspaden moeten het traject voor de fietser comfortabeler en veiliger maken. AWV zal deze nieuwe fietspaden aanleggen in beide richtingen.
“De oude fietspaden waren aan vervanging toe. Bovendien zorgt een verhoogd fietspad op de N376 Westkapelse Steenweg voor een veiliger en comfortabeler verkeer voor de fietser”, zegt Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Met Vlaanderen investeren we 465.000 euro exclusief BTW in deze vernieuwde fietsinfrastructuur.”

Nutswerken
De nutsmaatschappijen gaan op 16 augustus aan de slag met de nutswerken op de N376 Westkapelse Steenweg, ter hoogte van de Zelzatebrug richting Dudzele. Daarbij worden, over een afstand van zo’n 120 meter, bestaande waterleidingen en huisaansluitingen vervangen. Tijdens de werken zullen tijdelijke verkeerslichten worden geplaatst zodat fietsers en automobilisten veilig in beide richtingen kunnen doorrijden.

Aanleg verhoogde fietspaden
Na de nutswerken, die zo’n vier weken in beslag zullen nemen, start AWV op dezelfde plek met de vervanging van de oude fietspaden door verhoogde fietspaden, dit in beide richtingen. Deze nieuwe fietspaden moeten het verkeer voor de fietser veiliger, vlotter en leesbaarder maken. Daarbij worden de huidige fietspaden verbreed daar waar mogelijk.

Duur werken
De aannemer begint op 19 september met de aanleg van de veilige fietspaden. Hij zal daarbij starten aan de kant richting Dudzele. Het einde van de werken wordt tegen eind november van dit jaar verwacht, op voorwaarde dat de weergoden AWV goedgezind zijn. Ook tijdens deze werken zullen tijdelijke verkeerslichten worden opgesteld en zal de hinder voor fietser en automobilisten tot een minimum worden beperkt. Doorgaand verkeer blijft in beide richtingen beurtelings mogelijk.

Kruispunt Zeekanaalweg
Tijdens de aanleg van de fietspaden zal op de N376 richting Knokke, ter hoogte van de Zelzatebrug, ook het kruispunt met de Zeekanaalweg worden heraangelegd en wordt eveneens een fietswegdek ter hoogte van de Zonnebloemweg richting Dudzele (A11) onthard. Door bepaalde delen van het wegdek te ontharden, kan regenwater beter worden opgevangen en hergebruikt. Op die manier draagt AWV bij aan een beter klimaat.

Triatlon Knokke
Op zaterdag 10 september en zondag 11 september vindt op dezelfde N376 respectievelijk de Zwintriatlon en de Halve triatlon Knokke-Heist plaats. De werken vormen daarbij geen belemmering voor het sportevenement.

Meer weten?
Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/brugge

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.