Home > Wereld Autisme Dag. ASS Brugge pakt uit met tal van activiteiten en Xavier Taveirne opent vanavond expositie

Wereld Autisme Dag. ASS Brugge pakt uit met tal van activiteiten en Xavier Taveirne opent vanavond expositie

Geschreven op 2 april 2019 om 07:53 door Mario De Wilde

Vandaag is het Wereld Autisme Dag. Wereldwijd worden er op die dag allerlei acties opgezet om mensen te sensibiliseren rond autisme en de noden en talenten van mensen met autisme in de verf te zetten. Mieke Geernaert, zorgdirecteur ASS: “Binnen vzw de Kade bieden we al meer dan 35 jaar ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met autismespectrumstoornissen (ASS) in de Brugse regio. Expertise rond autisme staat bij ons centraal. Tijdens deze ganse week zetten we dan ook allerlei acties op om autisme onder de aandacht te brengen. Op de voorgevels van de scholen van BuBaO Het Anker, secundaire school Spermalie, het revalidatiecentrum Spermalie en het begeleidingscentrum zullen grote banners opgehangen worden. Voor professionele verwijzers zetten we een netwerkevent op rond de ondersteuningsmogelijkheden voor volwassenen met autisme binnen vzw De Kade. Onze medewerkers zullen ook allen een button opspelden als oproep om meer begrip te tonen voor mensen met autisme en hun omgeving.”

Tentoonstelling

Als kers op de taart brengt ASS de kunsttenstoonstelling ‘Een blik op de Wereld’. Hierop wordt beeldend werk van kinderen, jongeren en volwassenen met autisme uit al onze eenheden tentoongesteld. Via hun talenten brengen ze een bijzondere blik op de wereld rondom hen. De tentoonstelling gaat door op volgende momenten:
Dinsdag 2 april van 14u tot 20u
Woensdag 3 april van 14u tot 20u
Donderdag 4 april van 14u tot 17u.
Dit in het Kadehuis, Potterierei 42, 8000 Brugge.
Alvast benieuwd? Neem dan al een kijkje op de Facebookpagina ‘ASS De Kade’.

De vernissage van deze tentoonstelling gaat vanavond om 18 uur door. Niemand minder dan Xavier Taveirne, peter van de adolescentenwerking voor autisme, zal eveneens aanwezig zijn en deze actie extra ondersteunen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.