Home > Weg fopspeen…. Ook Veurne heeft vanaf nu haar Tuttenboom

Weg fopspeen…. Ook Veurne heeft vanaf nu haar Tuttenboom

Geschreven op 26 januari 2024 om 08:55 door Mario De Wilde

De fopspeen afgeven? Vaak een moeilijk moment voor de peuter. Daarom … De tuttenboom van Huis van het Kind! De tuttenboom is een boom waar de kinderen met hun ouders naartoe kunnen, waar de tut in kan worden gehangen. Bij de boom staat een bord met een QR-code. Als je die scant, kan je een verhaaltje lezen met jouw peuter en het tuttenboomliedje zingen.

De tuttenboom staat in de tuin van WZC Ter Linden. Je bereikt die het makkelijkst op het einde van de Kaaiplaats langs het wandelpad, tussen het gebouw van het woonzorgcentrum en het kanaal Duinkerke-Veurne. Ouders die samen met hun peuter een tutje in de boom hangen, kunnen een leuk tekenboek winnen! Neem een selfie van het moment en stuur die naar benjamien@veurne.be.

Jonas Bel, schepen van Jeugd: “Een tutje is vaak een houvast voor de kindjes en dan is het soms moeilijk om daar afscheid van te maken. Door dit op een ludieke wijze aan te pakken en een tekenboek aan te koppelen, vermoeden we dat dit een goede zet om de kindjes klaar te maken voor de volgende stap in hun leven”

Guido Hoste, schepen van Welzijn: “Het is symbolisch dat we de boom in de tuin van wzc Ter Linden kiezen. Zo verbinden we het jonge met het minder jonge leven. We hopen dat die boom snel volhangt!”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.