Home > Weekendwedstrijd: winnaars van een fantastische box (€ 25) van veggiespecialist Abinda

Weekendwedstrijd: winnaars van een fantastische box (€ 25) van veggiespecialist Abinda

Geschreven op 14 maart 2023 om 16:21 door Mario De Wilde

Deze maand is er in gans Vlaanderen de VeggieChallenge en dus pikten Het Nieuws van West-Vlaanderen en Abinda hun wagonnetje daarbij aan. Afgelopen weekeinde organiseerden we dus een veggie give away en konden we 15 lezers gelukkig  maken met een Abinda ontdekkingspakket! In dit pakket zitten burgers, salades en patés. Onderaan vind je alles om mee te doen, en misschien win je zo’n fantastische box (€ 25) vol heerlijke Abinda producten! Eerst stellen we graag deze West-Vlaamse veggie-specialist uit Ruddervoorde voor.
Hier begon het allemaal
Alles begon met een koppel, Jan en Kris, in een klein Brugs poppenhuisje in 1988. Jan en Kris wilden volwaardige, vegetarische voeding maken, en creëerden hiervoor het bedrijf Abinda. De naam ‘Abinda’ is gebaseerd op de namen van hun twee kinderen: Abigail en Indra. Na een succesvolle opstart werd het pand in Brugge al snel te klein. Een lange zoektocht naar een nieuwe locatie bracht Abinda uiteindelijk naar Ruddervoorde, aan de Leite, waar het bedrijf zich nu nog steeds bevindt. Dankzij een goed concept, een uitstekend team én kwaliteitsvolle producten is Abinda uitgegroeid tot een bedrijf dat nu 18 personeelsleden telt. Het receptenaantal staat nu op 50: Abinda biedt een ruim assortiment aan van seitan, patés, spreads, en burgers. Ecologisch bewustzijn, creativiteit en innovatie zijn daarbij kernwoorden waar Abinda veel belang aan hecht.
Dit willen ze doen
Abinda maakt gezonde, voedzame en vegetarische voeding. Dit doen ze met respect voor de natuur en de mens: we werken alleen met biologische en natuurlijke ingrediënten, en halen deze zoveel mogelijk uit eigen streek; zo hebben ze een samenwerking met Humus, een landbouwbedrijf op zo’n 30 km van Abinda, dat hen o.a. linzen en quinoa kan aanleveren! Ze kiezen ook resoluut voor vegetarisch en geloven in de positieve eigenschappen van dergelijk dieet, zowel op ecologisch, gezondheids- en ethisch vlak! Hierin zijn ze een echte pionier.
Daarom doen ze het
Abinda wil een positieve boost geven aan de samenleving. Menselijkheid, ecologisch bewustzijn en creativiteit zijn daarbij de kernwoorden. Abinda kiest ook al meer dan 30 jaar resoluut voor vegetarisch. Ze zien dat meer en meer Belgen hun dagelijkse portie vlees inruilen voor een vegetarisch alternatief. Dit is een fantastische evolutie, voor de dieren én de planeet. De missie van Abinda bestaat erin om deze evolutie te ondersteunen, door aan te tonen dat een vegetarische levensstijl meer is dan sla en wortelen eten! Met kant-en-klare, lekkere producten wil Abinda laten zien hoe makkelijk het is om dat stukje vlees opzij te laten liggen, zonder in te boeten aan smaak. Ze werken ook samen met koks en influencers op sociale media, om deze boodschap kracht bij te zetten en uit te dragen naar een breed publiek.
Het ecologisch bewustzijn van Abinda vertaalt zich ook in een uitgebreid park van zonnepanelen, energie- en waterbesparing, en in haar verpakking. Vanaf het begin hebben ze in Ruddervoorde steevast gekozen voor glazen bokalen voor de patés en salades. Ze doen dit om ecologische redenen – glas is een duurzaam materiaal, en kan eindeloos gerecycleerd worden –, alsook voor hygiëne en smaak. Tenslotte is er de creativiteit en innovatie. Ze zetten actief in op nieuw onderzoek naar plantaardige eiwitten, via projecten met universiteiten, de overheid, etc. Ze schreven zich ook in voor een onderzoeksproject naar het gebruik van draf, een restproduct voor bierbrouwers, dat als grondstof zou kunnen dienen voor haar bereidingen.
Een smakelijk scala van Abinda producten
Abinda staat bekend om haar kant-en-klare burgers, salades en patés.
Burgers.
Wat is er nu makkelijker om eens te proeven van de vegetarische keuken dan een lekkere, kant-en-klare burger? Abinda heeft een uitgebreid gamma aan burgers, gaande van de gewone Groenteburger tot een meer uitgesproken Spinazie-Geitenkaasburger. Benieuwd naar de andere burgers? Bekijk het assortiment op de website:https://www.abinda.be/nl/producten/?product=burgers


Salades.
Naast burgers maakt Abinda ook heerlijk frisse salades. Deze komen in alle smaken: van een Currysalade tot Champignon à la Grecque, en zelfs een Linzen-Dadel spread. De salades van Abinda kunnen makkelijk gebruikt worden als broodbeleg, in wraps en in aperitiefhapjes. Zoals gezegd vind je deze salades steevast in de welgekende Abinda-bokaaltjes. Meer info over deze salades kan je vinden op www.abinda.be/nl/producten/?product=salades


Patés.
Tenslotte maken ze in Ruddervoorde ook heerlijk vullende patés. Deze patés worden op ambachtelijke wijze in hun bokaaltje gebakken in de oven, wat zorgt voor een knapperige afwerking. De allerbekendste patés zijn de Groentepaté en Kruidige Hazelnootpaté, maar ze hebben er nog zoveel meer! Een volledig overzicht vind je hier: https://www.abinda.be/nl/producten/?product=pates. Voor meer receptjes en informatie kan je ook terecht op de Facebook en Instagram pagina. (link naar sociale media)

Wedstrijd
We gaven 15 Abinda geschenkboxen weg ter waarde van 25 euro weg! Deze box bevat maar liefst acht heerlijke Abinda producten: vier karakteristieke Abinda bokaaltjes, met een Linzenpaté, Smokey Linzen salade, Linzen Dadel spread en een heerlijke notencrème. De box bevat ook nog eens vier burgers: La Mamma burger, Vegan Fondue, Falafelballetjes en een Quinoa Kaas burger. Welnu, 1488 deden wat we vroegen om te doen. Bijna 1500 die gezond willen tafelen. Uit die giga-inzending mogen deze 15 zich echt wel tot de gelukkige  rekenen. Krijgen hun pakket einde deze week of ten laatste begin volgende week opgestuurd: Saïdia Staes uit 8750 Zwevezele, Vanhulle Gert uit 8860 De Panne, Wannes De Roeck uit 8800 Roeselare. Chia Roets uit 9990 Maldegem, Boedts Nadine uit 8670 Wulpen en Hanne Depuydt uit 8020 Ruddervoorde. Zij die hun pakket vanaf vrijdag 17 maart om 14 uur mogen afhalen zijn: D. Hertsens uit 8000 Brugge, Els Vandewiele uit 8730 Oedelem (Beernem), Verbrugge Lieven uit 8370 Blankenberge, Hendrik Debusscher uit 8310 Male, Familie Van Hulle uit Loppem, Ronny Ongenae uit 8000 Brugge, Leen Hoste uit Sint-Andries en Frederic Verstappen uit Jabbeke.

1 reactie

Chia Roets
Geschreven op 2023-04-12 08:22:09
Ik ben super blij dat ik kennis heb mogen maken met deze producten. Ze hebben mij heel erg gesmaakt. Hierbij nog eens een dankjewel dat ik het pakket heb gewonnen.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.